Probabil știi deja că șederea în fața unui ecran, toată ziua la serviciu și în fața televizorului seara, nu îți face deloc bine, acest stil de viață sedentar ducând la acumularea de kilograme în plus.
Dacă vrei să duci un regim de slăbit la capăt este foarte important să iei în considerare partea psihologică, determinarea, ceea ce te motivează să pierzi kilograme. Degeaba ai aşteptări măreţe, dacă ele nu sunt mulate pe modul tău de a fi, pe caracterul pe care îl ai.
Ne-am obișnuit ca atunci când suntem într-o dispoziție proastă să o ignorăm, să suferim în tăcere fără să ne întrebăm de ce și chiar să ne convingem că un pahar de alcool, o sesiune de cumpărături sau mâncatul în exces să ne facă să ne simțim mai bine.
Felul în care ne privim pe noi înșine, motivația pe care o avem pentru a slăbi și a avea un corp frumos,satisfacția față de propriaviață sunt factori influențați de ceea ce vedem în jur.
Realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ghidul alimentației sănătoase reprezintă, probabil, cel mai vast și mai important ajutor pe care îl poți avea pentru a slăbi și pentru a te menține în formă.
Deja nu prea mai avem nicio scuză pentru faptul că nu facem sport, mai ales în condițiile în care 2020 ne aduce o serie de trenduri de fitness inovative, care vor reprezenta, cu siguranță, un ajutor important pentru a slăbi și pentru a fi în formă.
Timpul pe care îl dedici sportului este foarte valoros și probabil că de multe ori ți-ai pus întrebarea: antrenamente de forță sau cardio?În plus, nu uita că ai nevoie de foarte multă motivație și atenție...
De multe ori, actriţele sunt nevoite să renunţe la siluetele de vis şi să se îngraşe pentru a se potrivi anumitor roluri, dar misterul este cum reuşesc ulterior să slăbească atât de repede?
Stresul nu contribuie doar la acumularea de kilograme, dar are şi o sumedenie de alte efecte negative asupra organismului. Ca să alungi stresul și anxietatea, în 2020, sau sindromul de „burnout” și să îți modelezi singur mintea și trupul...
Teama de eșec, nevoia constantă de validare, de a-i mulțumi pe cei din jur, tendința de autoînvinovățire sunt câteva elemente care indică faptul că ne confruntăm cu o stimă de sine scăzută, iar sportul este o soluţie la îndemână.
Facem eforturi serioase să ne creștem copii într-un mediu cât mai benefic pentru dezvoltarea lor emoțională și fizică, iar obiceiurile alimentare sănătoase în familie reprezintă aproape o obligaţie.
De câte ori nu ne-am zis „Gata, de mâine slăbesc!” și am început cu un elan demn de toată admirația, care ne-a ținut cam... 3 zile?Apoi am găsit altă tehnică pentru a slăbi, care părea mai eficientă...
Alimentaţia și practicarea sportului, dar a unor anumite tipuri de exerciții fizice, sunt vitale pentru românii care suferă de diabet, mai ales că numărul acestora este în creștere.
Sportul este un aliat important al bunăstării fizice și mintale. Activitatea fizică regulată te ajută să te menții sănătos, să îți controlezi greutatea, îmbunătățește circulația sângelui, starea de spirit și reduce stresul.
Alimentaţia corectă în sarcină, care cuprinde nutrienţii esenţiali, contribuie la dezvoltarea optimă a fătului, nașterea unui copil sănătos, cu greutate adecvată, dar și la sănătatea mamei.
Sportul, alimentaţia, dar şi alte trucuri de menţinere şi înfrumuseţare fac parte din arsenalul femeilor asiatice. De secole întregi, acestea sunt obsedate de aspectul pielii, de lookul și silueta impecabile pentru vreme îndelungată.
Sportul este strâns legat de sănătate și calitatea vieții, indiferent dacă vorbim de adulţi sau copii. S-a demonstrat că mișcarea fizică regulată scade riscul de boli cardiovasculare și ajută la controlarea tensiunii arteriale.
Când vine vorba de crearea unor schimbări durabile în stilul nostru de viață, adesea cădem în capcana realizării unor obiective ambițioase pe care ne așteptăm să le ducem la bun sfârșit cu ușurință.
Factorul psihologic joacă un rol esenţial în găsirea motivaţiei, nu doar pentru a te apuca de sport, dar şi pentru a reuşi să te ţii pe termen lung de un program de exerciţii.
Sportul în cuplu îmbunătățește relația și viața sexuală, iarcei care fac sport împreună au șanse mai mari să rămână o pereche. În plus, exercițiile fizice regulate cresc libidoul, arată studiile.
Printre secretele tinereţii se numără atât fitnessul, nutriţia, cât şi o demachiere corectă, un element extrem de important pentru frumuseţea ta. Nu uita, farmecul ți se vede pe chip!
O listă de întrebări o să te clarifice cu privire la cauzele, motivațiile și dorințele tale legate de dietă, de un stil de viaţă sănătos şi de un proces normal de slăbire.
După 40 de ani, este extrem de important să aderi, mai mult decât ai făcut-o până acum, la un stil de viaţă sănătos, în care bineînţeles vei include exerciţiile fizice şi o alimentaţie corectă.
150 de milioane de copii se confruntă cu obezitatea la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar numărul copiilor obezi va crește cu 100 de milioane în următorii zece ani.
Un sistem extrem de popular de fitness, exercițiile Pilates au fost fondate de Joseph Pilates în anii 1920. Pilates este o intervenție minte-corp care se concentrează pe stabilitatea de bază, postura, flexibilitatea, forța, respirația și controlul mișcării.
Ca să ajungi la un ten cât mai aproape de perfecţiune, este nevoie de un cumul de factori, în care trebuie să incluzi neapărat sportul, hidratarea şi, bineînţeles, alimentaţia.
Brățările fitness sunt cea mai bună alegere dacă vrei să slăbești în mod sănătos și eficient. Acestea sunt create în pas cu tehnologia modernă și au o varietate de funcții care te susțin să obții rezultatele dorite.
În cazul în care nu eşti încă hotărât dacă să faci sport cu un antrenor personal sau singur, noi îţi spunem că varianta unui coach care să îţi creeze antrenamente personalizate este cea mai bună.
Dacă vrei să duci un regim de slăbit la capăt este foarte important să iei în considerare partea psihologică, determinarea, ceea ce te motivează să pierzi kilograme.
Să știi când și ce să mănânci poate face o diferență în antrenamentele tale, iar ce trebuie să faci este să înțelegeți legătura dintre alimentație și exercițiile fizice.
Dieta mediteraneeană este considerată mai degrabă un stil de viață, o dietă ideală pentru o viaţă sănătoasă. O alimentație echilibrată și mișcarea fizică regulată par a fi elemente-cheie pentru sănătate, iar studiile au arătat că dieta mediteraneeană reduce riscul de boli cardiovasculare și ajută la prevenirea unor tipuri de cancer.
Stretchingul, deși în majoritatea cazurilor nu i se acordă atenția necesară, este la fel de important ca antrenamentul în sine. Stretchingul poate să însoțească exercițiile fizice sau poate să fie făcut separat, beneficiile pe care le aduce organismului pentru o viaţă sănătoasă fiind multiple.
Alimentația variată este cel mai bun aliat pentru o sănătate de fier şi,pentru a ne asigura aportul optim de minerale, vitamine, fibre și antioxidanți, ar trebui să mâncăm fructe şi legume de toate culorile, susțin specialiștii. Felurile diferite de nutrienți pe care le conțin fructele și legumele sunt indicate de culori.
Sportul este unul dintre elementele esențiale pentru o viață sănătoasă, inclusiv în perioada sarcinii. Și ce îți dorești mai mult în cele nouă luni dacă nu sănătate? Reprezentanții Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie susțin că sportul în timpul sarcinii este benefic pentru majoritatea femeilor.
Pentru creșterea masei musculare, pe lângă antrenamentele fizice, este nevoie și de o dietă adecvată, în care să se regăsească alimente sănătoase. Proteinele sunt esențiale pentru creșterea masei musculare, însă alături de acestea este nevoie și de vitamine, minerale și carbohidrați.
Consumul de lichide este esenţial pentru un stil de viaţă sănătos, dar este oare apa cel mai bun lichid pentru a te hidrata cum trebuie? Auzi repetitiv sau vezi în reclame că e un „must do” să consumi cel puţin doi litri de lichide, iarsfatul medicilor este unul dovedit pentru longevitate celulară și refreshing.
Exercițiile fizice regulate, alimentația sănătoasă și echilibrată, reducerea nivelului de stres și odihna suficientă te ajută să-ți menții un nivel optim de energie și o stare de spirit bună.
Fie că vorbim despre sporturile în echipă, precum fotbal, handbal sau gimnastică, fie că ne raportăm la antrenamentele individuale pentru copiii între 3 sau 17 ani, participarea acestora la activitate fizică aduce beneficii pe termen scurt, mediu și lung.
Alimentația și sportul sunt doi dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea ta generală. Pentru a înțelege cum alimentele potrivite te pot ajuta după antrenamente este foarte important ca înainte să îți cunoști corpul și să înțelegi cum este afectat de activitatea fizică.
Stilul de viaţă nesănătos poate fi combătut printr-un regim alimentar corect şi prin exerciţii fizice, iar cele de dimineaţă au un rol foarte important. Întrebarea este cum ieşim din cercul vicios în care ne aflăm. Acela care ne spune că e mai ușor să dăm iama într-un fast-food pe motiv că nu mai e timp să gătim ceva, pentru o supă avem prea multe legume de curățat și ciopârțit, suntem obosiți etc.
Înainte de a începe o dietă ne punem unele întrebări. Cum am ajuns în această situaţie? Stres, obezitate, depresie, care cauză a fost prima?
Un copil devine foarte energic și are nevoie de multă mișcare, sport, de la primii pași făcuți în viațăpentru a rămâne activ tot restul vieții. Dacă în copilăria noastră jucam șotronul în fața blocului, rațele și vânătorii, elasticul, Baba Oarba sau de-a v-ați ascunselea, iar trupul, mintea și spiritul ni se dezvoltau armonios, acum computerul, jocurile video sau telefonul mobil transformă un număr mare de copii în roboței inactivi.
În ultimele decenii oamenii au început să înțeleagă că sportul nu e bun doar pentru corp dar ameliorează și reduce cu mult anumite afecțiuni psihice, îmbunătăţind sănătatea mintală.
Un studiu publicat recent în Jurnalul de Endocrinologie arată că limitarea accesului la alimente nesănătoase crește nivelul hormonului foamei, ghrelinul, dar crește de asemenea și motivația de a face exerciții fizice.
Fie că vrei să slăbești, să te tonifiezi sau pur și simplu vrei să-ți oferi o stare de spirit mai bună, sportul şi dieta sunt esenţiale. Cel mai probabil ai fost invadat cu “îndemnuri” în ceea ce privește rutina procesului de slăbire. De cele mai multe ori, cei care se află în situația unui exces de greutate, caută să ia decizii pripite și să se încânte cu privire la “trucurile minune” care te scapă frenetic de kilogramele în plus.
Macronutrienții implicați în procesul de recuperare post-antrenament al corpului tău sunt proteinele, carbohidrații și grăsimile. Toate alimentele și băuturile pe care le consumăm sunt compuse din macronutrienți şi micronutrienţi care sunt esențiali organismului nostru pentru producția de energie, pentru formarea și creșterea țesuturilor, pentru reglarea proceselor biologice, pentru prevenirea apariției deficiențelor și a bolilor degenerative.
Menstruația face parte din viața ta ca femeie așa că nu ar trebui să te împiedice să-ți desfășori activitățile care te fac să te simți bine în pielea ta, dar şi să faci sport.
Orice timp, cât de scurt, pe care îl petrecem alergând, reduce semnificativ riscul de deces din orice cauză. Este concluzia cercetărilor și analizelor combinate și publicate în Jurnalul Britanic de Medicină Sportivă.
Odată ce mergi regulat la fitness și începi să te simți mai viguros și mai sănătos, o să vrei să ieși mai mult din casă. Acelaşi lucru se poate spune şi în cazul dansului. Se vede condiția fizică și începi să fii admirat. Și de ce nu? Ai depus efort și acum meriți să te bucuri de roadele muncii tale.