Tu cum te motivezi să slăbeşti?

Dacă vrei să duci un regim de slăbit la capăt este foarte important să iei în considerare partea psihologică, determinarea, ceea ce te motivează să pierzi kilograme. Degeaba ai aşteptări măreţe, dacă ele nu sunt mulate pe modul tău de a fi, pe caracterul pe care îl ai. Fii realist cu obiectivele pe care ţi le setezi şi ai grijă să iei în considerare următorii paşi esenţiali în orice proces de slăbit. Şi, nu uita niciodată, psihicul tău poate fi cel mai mare aliat într-un proces de slăbire, dar, în acelaşi timp, cel mai mare duşman. 

Aşteptări realiste în privinţa slăbitului

Dacă îţi propui să pierzi 10 kilograme pe săptămână, deja nu ai început cum trebuie. Pe lângă faptul că nu este sănătos să slăbeşti brusc, este puţin probabil să reuşeşti, din punct de vedere psihic, să faci faţă la un regim atât de brutal. Un target mai realist şi recomandat de specialişti este între 0,5 kg-1 kg pe săptămână. O cercetare a medicilor de la Villa Garda Hospital, Verona, Italia, arată că femeile care se aşteptau să piardă cele mai multe kilograme aveau cele mai mari riscuri de a renunţa la cura de slăbire. De aceea, obiectivele nerealiste cu privire la slăbit ar trebui oprite de la începutul dietei.

Slăbeşte cu un plan care ţi se potriveşte

Dacă vrei să faci o schimbare în viaţa ta şi îţi alegi o metodă de slăbit care nu se potriveşte programului tău, şansele de reuşită scad dramatic. Nu elimina complet anumite alimente şi încearcă să nu cazi pradă instinctelor de moment care îţi spun că trebuie să fii radical. Schimbarea stilului de viaţă trebuie să fie treptată, dă ocazie organismului tău să se obişnuiască cu schimbările. Cu ajutorul unui antrenor personal poţi reuşi să adopţi o dietă corectă, care ţi se potriveşte. Dacă eşti foarte ocupat poţi apela la un program de slăbit şi sănătate pentru acasă, un ajutor de nădejde pentru silueta ta. 

Nu căuta perfecţiunea 

Toată lumea greşeşte, iar dacă se întâmplă să faci un exces alimentar sau să sari peste exerciţiile fizice, pur şi simplu iartă-te! Dacă te învinovăţeşti pentru orice greşeală moralul tău va scădea. Iar psihicul este poate cel mai important factor atunci când vrei să îţi atingi un scop. În plus, învaţă să te apreciezi aşa cum eşti, iubeşte-te mai mult şi bucură-te de fiecare realizare pe care o ai.

Găseşte-ţi un model, pentru un stil de viaţă sănătos

Fie că vorbim de o vedetă, de un prieten sau de un antrenor personal, un model poate fi exact ceea ce ai nevoie. Însă, atenţie, pentru că dacă îţi alegi, de exemplu, o persoană extrem de slabă pe care să o urmezi, la ale cărei mărimi sunt mici şanse să ajungi, frustrarea va deveni dominantă. Alege-ţi un model cu un stil de viaţă sănătos, cu care să ai lucruri şi obiective în comun.  

Un antrenor personal poate fi soluţia

Dacă simţi că ai nevoie de o motivaţie în plus, un antrenor personal poate fi cea mai bună soluţie. Acesta te poate motiva corespunzător, îţi poate da sfaturi legate atât de exerciţiile fizice, cât şi de regimul alimentar. Poţi apela şi la o platformă de sport online, care îţi va oferi antrenamente personalizate şi sfaturi esenţiale despre o nutriţie corectă. În plus, în cazul în care ai nevoie, un psiholog şi un dietetician îţi pot oferi un suport suplimentar. 

Dacă eşti optimist, poţi slăbi mai repede

Vezi viaţa în alb sau în negru? Atunci când gândeşti pozitiv, când ai încredere în tine, şansele de a slăbi sunt mult mai mari. În schimb, gândurile negative îţi vor crea o stare care nu este nicidecum propice în a-ţi atinge obiectivele propuse. „Pesimistul vede dificultăţi în orice oportunitate. Optimistul găseşte oportunităţi în orice dificultate”, spunea Winston Churchill, iar vorbele sale reprezintă un adevăr care te-ar putea ajuta. Sfatul nostru este să încerci să vorbeşti pozitiv despre tine cu cei din jur, despre modul în care vrei să slăbeşti şi, de ce nu, laudă-te atunci când ai un succes în lupta cu kilogramele. 

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Florin Prodana