Sport și sănătate

Sport în ritmul inimii cu antrenorul Florin Prodana

Pentru Florin Prodana sportul nu este doar un job, ci un stil de viaţă ce presupune disciplina, antrenamente zilnice, alimentaţie sănătoasă şi dezvoltare personală. Cu 20 de ani de experienţă şi rezultate remarcabile care au schimbat complet viaţa celor care i-au cerut ajutorul, Florin Prodana a decis crearea www.136BPM.ro, o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate.

Citește mai mult

Slăbește și remodelează-te folosind o aplicaţie de sport online

Competiția pentru un trup atractiv, sănătos și ferm este enormă și în rândul femeilor, și în rândul bărbaților în zilele noastre, iar o soluţie excelentă o reprezintă o aplicaţie de sport online!

Citește mai mult

Alergarea, sportul cu beneficii extraordinare pentru corpul tău

Orice timp, cât de scurt, pe care îl petrecem alergând, reduce semnificativ riscul de deces din orice cauză. Este concluzia cercetărilor și analizelor combinate și publicate în Jurnalul Britanic de Medicină Sportivă.

Citește mai mult

Sportul în perioada menstruaţiei şi beneficiile pe care le aduce

Menstruația face parte din viața ta ca femeie așa că nu ar trebui să te împiedice să-ți desfășori activitățile care te fac să te simți bine în pielea ta, dar şi să faci sport. 

Citește mai mult

Exerciţiile fizice îţi pot stăvili foamea

Un studiu publicat recent în Jurnalul de Endocrinologie arată că limitarea accesului la alimente nesănătoase crește nivelul hormonului foamei, ghrelinul, dar crește de asemenea și motivația de a face exerciții fizice. 

Citește mai mult

Beneficiile sportului pentru sănătatea mintală

În ultimele decenii oamenii au început să înțeleagă că sportul nu e bun doar pentru corp dar ameliorează și reduce cu mult anumite afecțiuni psihice, îmbunătăţind sănătatea mintală.

Citește mai mult

Importanța deosebită a sportului în viaţa copiilor

Un copil devine foarte energic și are nevoie de multă mișcare, sport, de la primii pași făcuți în viațăpentru a rămâne activ tot restul vieții. Dacă în copilăria noastră jucam șotronul în fața blocului, rațele și vânătorii, elasticul, Baba Oarba sau de-a v-ați ascunselea, iar trupul, mintea și spiritul ni se dezvoltau armonios, acum computerul, jocurile video sau telefonul mobil transformă un număr mare de copii în roboței inactivi.

Citește mai mult

Alimentația și sportul: care este legătura?

Alimentația și sportul sunt doi dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea ta generală. Pentru a înțelege cum alimentele potrivite te pot ajuta după antrenamente este foarte important ca înainte să îți cunoști corpul și să înțelegi cum este afectat de activitatea fizică.

Citește mai mult

7 beneficii indubitabile ale sportului pentru copii

Fie că vorbim despre sporturile în echipă, precum fotbal, handbal sau gimnastică, fie că ne raportăm la antrenamentele individuale pentru copiii între 3 sau 17 ani, participarea acestora la activitate fizică aduce beneficii pe termen scurt, mediu și lung. 

Citește mai mult

Ești tot timpul obosit? Vitamine, minerale și suplimente pentru un plus de energie

Exercițiile fizice regulate, alimentația sănătoasă și echilibrată, reducerea nivelului de stres și odihna suficientă te ajută să-ți menții un nivel optim de energie și o stare de spirit bună.

Citește mai mult

Secretele hidratării corecte pentru o viaţă sănătoasă

Consumul de lichide este esenţial pentru un stil de viaţă sănătos, dar este oare apa cel mai bun lichid pentru a te hidrata cum trebuie? Auzi repetitiv sau vezi în reclame că e un „must do” să consumi cel puţin doi litri de lichide, iarsfatul medicilor este unul dovedit pentru longevitate celulară și refreshing.

Citește mai mult

Sportul în perioada sarcinii. Este recomandat?

Sportul este unul dintre elementele esențiale pentru o viață sănătoasă, inclusiv în perioada sarcinii. Și ce îți dorești mai mult în cele nouă luni dacă nu sănătate? Reprezentanții Colegiului American de Obstetrică și Ginecologie susțin că sportul în timpul sarcinii este benefic pentru majoritatea femeilor.

Citește mai mult

Stretchingul şi beneficiile pentru o viaţă sănătoasă

Stretchingul, deși în majoritatea cazurilor nu i se acordă atenția necesară, este la fel de important ca antrenamentul în sine. Stretchingul poate să însoțească exercițiile fizice sau poate să fie făcut separat, beneficiile pe care le aduce organismului pentru o viaţă sănătoasă fiind multiple.

Citește mai mult

Mâncarea și exercițiile: 5 sfaturi pentru a-ți maximiza antrenamentele

Să știi când și ce să mănânci poate face o diferență în antrenamentele tale, iar ce trebuie să faci este să înțelegeți legătura dintre alimentație și exercițiile fizice. 

Citește mai mult

Exerciţiile de fitness Pilates şi efectele extraordinare asupra posturii

Un sistem extrem de popular de fitness, exercițiile Pilates au fost fondate de Joseph Pilates în anii 1920. Pilates este o intervenție minte-corp care se concentrează pe stabilitatea de bază, postura, flexibilitatea, forța, respirația și controlul mișcării.

Citește mai mult

Obezitatea infantilă. Poate fi prevenită?

150 de milioane de copii se confruntă cu obezitatea la nivel mondial, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar numărul copiilor obezi va crește cu 100 de milioane în următorii zece ani.

Citește mai mult

Stil de viaţă sănătos, după 40 de ani. Exerciţiile fizice şi alimentaţia sunt cheia!

După 40 de ani, este extrem de important să aderi, mai mult decât ai făcut-o până acum, la un stil de viaţă sănătos, în care bineînţeles vei include exerciţiile fizice şi o alimentaţie corectă.

Citește mai mult

Secretele tinereţii. Ghidul tău esenţial pentru demachiere, nutriţie şi fitness

Printre secretele tinereţii se numără atât fitnessul, nutriţia, cât şi o demachiere corectă, un element extrem de important pentru frumuseţea ta. Nu uita, farmecul ți se vede pe chip!

Citește mai mult

Voi faceţi mişcare împreună? Iată care sunt beneficiile sportului în cuplu

Sportul în cuplu îmbunătățește relația și viața sexuală, iarcei care fac sport împreună au șanse mai mari să rămână o pereche. În plus, exercițiile fizice regulate cresc libidoul, arată studiile.

Citește mai mult

Găsește-ți motivația pentru a te apuca de sport

Factorul psihologic joacă un rol esenţial în găsirea motivaţiei, nu doar pentru a te apuca de sport, dar şi pentru a reuşi să te ţii pe termen lung de un program de exerciţii. 

Citește mai mult

Tu ştii cum să adopți un stil de viață sănătos?

Când vine vorba de crearea unor schimbări durabile în stilul nostru de viață, adesea cădem în capcana realizării unor obiective ambițioase pe care ne așteptăm să le ducem la bun sfârșit cu ușurință.

Citește mai mult

Sportul fără limită de vârstă, pentru sănătate și longevitate

Sportul este strâns legat de sănătate și calitatea vieții, indiferent dacă vorbim de adulţi sau copii. S-a demonstrat că mișcarea fizică regulată scade riscul de boli cardiovasculare și ajută la controlarea tensiunii arteriale.

Citește mai mult

„Gata, de mâine slăbesc!”. Cum transformi această afirmaţie în realitate?

De câte ori nu ne-am zis „Gata, de mâine slăbesc!” și am început cu un elan demn de toată admirația, care ne-a ținut cam... 3 zile?Apoi am găsit altă tehnică pentru a slăbi, care părea mai eficientă...

Citește mai mult

Obiceiuri alimentare sănătoase în familie. De la teorie, la practică

Facem eforturi serioase să ne creștem copii într-un mediu cât mai benefic pentru dezvoltarea lor emoțională și fizică, iar obiceiurile alimentare sănătoase în familie reprezintă aproape o obligaţie.

Citește mai mult

Sportul te ajută să îți recâștigi stima de sine

Teama de eșec, nevoia constantă de validare, de a-i mulțumi pe cei din jur, tendința de autoînvinovățire sunt câteva elemente care indică faptul că ne confruntăm cu o stimă de sine scăzută, iar sportul este o soluţie la îndemână.

Citește mai mult

Stresul îngraşă! Cele mai bune metode de a scăpa de stres în 2020

Stresul nu contribuie doar la acumularea de kilograme, dar are şi o sumedenie de alte efecte negative asupra organismului. Ca să alungi stresul și anxietatea, în 2020, sau sindromul de „burnout” și să îți modelezi singur mintea și trupul...

Citește mai mult

Cardio vs. antrenamente de forță: pe care te concentrezi?

Timpul pe care îl dedici sportului este foarte valoros și probabil că de multe ori ți-ai pus întrebarea: antrenamente de forță sau cardio?În plus, nu uita că ai nevoie de foarte multă motivație și atenție...

Citește mai mult

Suntem mai satisfăcuți dacă avem un corp frumos sau e doar o iluzie?

Felul în care ne privim pe noi înșine, motivația pe care o avem pentru a slăbi și a avea un corp frumos,satisfacția față de propriaviață sunt factori influențați de ceea ce vedem în jur.

Citește mai mult

Cum faci față dispozițiilor proaste fără a mânca excesiv?

Ne-am obișnuit ca atunci când suntem într-o dispoziție proastă să o ignorăm, să suferim în tăcere fără să ne întrebăm de ce și chiar să ne convingem că un pahar de alcool, o sesiune de cumpărături sau mâncatul în exces să ne facă să ne simțim mai bine.

Citește mai mult

Tu cum te motivezi să slăbești?

Dacă vrei să duci un regim de slăbit la capăt este foarte important să iei în considerare partea psihologică, determinarea, ceea ce te motivează să pierzi kilograme. Degeaba ai aşteptări măreţe, dacă ele nu sunt mulate pe modul tău de a fi, pe caracterul pe care îl ai.

Citește mai mult

Vrei să fii mai încrezător? Sportul îți crește stima de sine!

Probabil știi deja că șederea în fața unui ecran, toată ziua la serviciu și în fața televizorului seara, nu îți face deloc bine, acest stil de viață sedentar ducând la acumularea de kilograme în plus.

Citește mai mult