Menstruația face parte din viața ta ca femeie așa că nu ar trebui să te împiedice să-ți desfășori activitățile care te fac să te simți bine în pielea ta, dar şi să faci sport. Deși sportul în perioada menstruaţiei ar putea fi ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci există numeroase motive pentru care este bine să nu renunți. Bineînțeles, fără să îți forțezi limitele!
Sportul îmbunătățește starea de spirit
Știm deja, femeile la menstruație au nivelul de stres mai ridicat și sunt mai puțin flexibile la ceea ce li se întâmplă în această perioadă. Unele sunt mai anxioase, altele sunt cu moralul la pământ, iar altele pot să nu experimenteze absolut nicio stare. Indiferent de emoții, aceste fluctuații din cauza hormonilor, sunt normale, așa că nu lăsa menstruația să te priveze de ceea ce te bucură şi mai ales de sport! În plus, există studii care care stau la baza afirmaţiilor pozitive despre sportul în perioada menstruaţiei. Dar, mai bine, încearcă pe propria piele! Mergi la sala, în ritmul tău, fă-ți antrenamentul obișnuit și dă-i corpului tău o doză binemeritată de endorfine.
Sportul reduce oboseala!
Dacă faci parte din categoria “sunt prea obosită să fac sport ”, crede-mă pe cuvânt că tocmai sportul te scoate din letargie. Deși modificările pe care le resimte organismul în perioada menstruală sporesc senzația de oboseală, trebuie să știi că antrenamentul ușor va avea chiar un efect benefic asupra corpului, dându-i un boost de energie.
Sportul în perioada menstruaţiei reduce durerile
Așa cum am discutat mai sus, în timpul sportului, corpul nostru eliberează niște substanţe, endorfine, care sunt responsabile cu buna dispoziție și nu numai. Endorfinele au impact și asupra crampelor, balonării și a durerii în general, reducându-i intensitatea.
Ce tip de exerciţii fizice poţi face în timpul menstruaţiei
În primul rând nu trebuie să te forţezi să faci mişcare. Trebuie să-ţi asculţi corpul, iar daca el cere odihnă, însă şi tu funcţionezi pe principiul “o zi fără mişcare este o zi pierdută”, poţi încerca câteva exerciţii uşoare care să te binedispună si în niciun caz să-ţi altereze starea.
- Poţi opta pentru o jumătate de oră de alergare uşoară. Îţi va reda energia şi în plus, va diminua crampele abdominale, urmare a perioadei menstruale.
- Un antrenament de tip pilates sau yoga poate fi un mod excelent de a te relaxa şi de a-ţi înlătura starea de iritabilitate. Poziţiile din yoga reprezintă o bună metoda de antrenament ai muşchilor feminini, contribuind la reducerea contracţiilor uterine.
- Dacă folosesti greutăţi, optează pentru unele mai uşoare, care să nu pună presiune pe abdomen sau coloană.
- Exerciţiile pentru picioare sunt si ele safe, atât timp cât păstrezi ritmul lent, fără să pui presiune. Genuflexiunile, fandarile şi mişcări ale labei piciorului, te vor ajuta să te simţi mai bine.
- Așadar, ar fi bine sa începi să priveşti “acea perioadă a lunii ca pe o altă dimensiune a sexualităţii! Perioada menstruației nu trebuie să devină o povară lunară care să te ţină departe de plăcerile tale. Alături de o alimentație sănătoasă și suficientă apă, nimic nu îți va sta în cale!
Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro
Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!