Fie că vrei să slăbești, să te tonifiezi sau pur și simplu vrei să-ți oferi o stare de spirit mai bună, sportul şi dieta sunt esenţiale. Cel mai probabil ai fost invadat cu “îndemnuri” în ceea ce privește rutina procesului de slăbire. De cele mai multe ori, cei care se află în situația unui exces de greutate, caută să ia decizii pripite și să se încânte cu privire la “trucurile minune” care te scapă frenetic de kilogramele în plus. Sună minunat, dar știm cu toții că fiecare lucru sau acțiune are un preț! Iar când vine vorba de propriile plăceri (plăcerea de a mânca), acesta este exorbitant. Este greu, să fim serioși! Trebuie să te înarmezi cu ambiție, disciplină, seriozitate să faci față antrenamentelor și, cel mai important, să te lași pradă amneziei… Să uiți de gusturile care ţi-au adus încântarea, dar și kilogramele în plus!

Revenind la realitatea propriului corp care trebuie lucrat, trebuie să te informezi corect în ceea ce privește echilibrul raportului corp-nutriție-activitate fizică. Nu uita, echilibrul este cheia succesului! Iar pentru asta, ai nevoie de informație corectă, nu de percepții greșite și individualizate în funcție de nevoi…

La dietă mănânci des sau rar?

Trebuie să fii foarte atent la calitate și cantitate și să acorzi atenție celor 5 mese, 3 principale și 2 gustări, pentru ca organismul să funcționeze corespunzător. Nu aștepta să fii lihnit de foame, cel mai probabil vei mânca mai mult decât ai nevoie. Deci, puțin și des este varianta câștigătoare!

Sportul pe stomacul gol te ajută să slăbești?

Da. Chiar dacă pare un vis frumos, ar fi bine să te remontezi să te apuci de sport dimineața, pentru că este cel mai prielnic moment al zilei. Fiind odihnit, corpul va fi capabil să mențină un tonus ridicat, energie, o stare psihică bună, dar și să consolideze mai bine mușchii și să ardă caloriile. O oră de sport dimineața face cât 2-3 ore de sport seara, susțin specialiștii. Eu tind să-i cred pe cuvânt și îți recomand să încerci!

Sportul transformă grăsimea în mușchi!

Este unul dintre miturile care circulă cel mai frecvent printre amatori! Ăsta poate fi un punct de vedere atunci când vrei să invoci niște motive și cam atât! Vorbim despre două țesuturi diferite iar grăsimea nu poate fi transformată în mușchi. Dieta este cea mai bună modalitate de reducere a țesutului adipos, iar pentru ambele situații se recomandă antrenamente distincte.

Este suficient să faci sport atunci când vrei să slăbești?

Așa cum Yin și Yang nu pot fi separate, nici dieta cu sportul nu pot exista una fără cealaltă! Nu vei slăbi automat, indiferent de ce mănânci! Gândește-te că o oră de alergare ușoară te ajută să arzi în jur de 200 de calorii, pe care le poți depune imediat dacă nu rezișți în fața unui baton de ciocolată.

Totul ține de ceea ce îți doreșți, respectându-te, cu atenție și grijă față de corp! Cunoaște-ți limitele, setează-ți obiectivele și acordă-ţi timp! Rezultatele contează cu adevărat doar după ce trec testul timpului!

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Mădălina Munteanu