De multe ori, actriţele sunt nevoite să renunţe la siluetele de vis şi să se îngraşe pentru a se potrivi anumitor roluri, dar misterul este cum reuşesc ulterior să slăbească atât de repede? Impecabila Charlize Theron, adorabila Renee Zellweger sau seducătoarele Julia Roberts și Gwyneth Paltrowsunt catalogate drept fabulos de curajoase după ce au depus mult efort să se îngrașe substanțial pentru roluri din filme și să își încânte publicul. Cele patru celebrități sunt cele care și-au surprins brusc fanii după ce și-au transformat cu totul imaginea – și nu în modul cel mai plăcut fizic și psihic pentru ele- și au demonstrat că sunt gata să facă tot ce este omenește posibil pentru că sunt, realmente, actrițe de top internațional. 

Evident că, ulterior, și în timp relativ scurt, dar la indicațiile specialiștilor, frumoasele de la Hollywood au slăbit şi au revenit la formele corporale inițiale, ba chiar au, acum, un look și o apariție de senzație, mult îmbunătățite, în ciuda înaintării lor în vârstă.

Sportul, nutriția, ambiția, programul de body rebuilding, ținut aproape draconic, orele de fitness, spiritul lor tânăr, apetitul pentru sănătate și aplecarea spre sursele și resursele de fericire le-au sporit imaginea de femei perfecte și puternice. 

Cele 4 fabuloase de peste Ocean au devenit modele de urmat și pentru generația lor, și pentru mii de tineri care și-au propus să fie și sănătoși și frumoși mulți ani din viață. Iată poveștile celebrităților care te pot inspira și pe tine! Atenție, însă: slăbitul sau îngrășatul în ritmuri bruşte pot fi și foarte dăunătoare sănătății fizice și mintale! Ele au riscat pentru filmele în care au jucat, dar sub îndrumarea experților. Nu aplicați metode hollywoodienne de dragul de vă depăși idolii sau chiar de a fi ca ei!

Charlize Theron s-a îngrăşat 50 de kilograme!

Impresionanta, imprevizibila și cea fără de cusur Charlize Theron s-a îngrășat nu mai puțin de... 30 de kilograme (adică enorm) pentru rolul său de Oscar din pelicula „Monster” (2003), unde a interpretat o criminală. 

Actrița declara că mânca multe gogoși zilnic, dar că „nu a fost vorba despre a lua în greutate. Aileen (Aileen Wuornos, femeia întruchipată de ea – n.r.) nu era grasă. Aileen avea cicatrice pe corpdin cauza stilul de viață”, iar ea, Charlize Theron, nu ar fi putut să le reliefeze altfel decât transformându-și propriul corp, pentru a intra cu adevărat în pielea personajului, potrivit shape.com ( sursa: shorturl.at/besDN ). 

După ce a revenit la lookul său atletic, de invidiat, Charlize a surprins din nou și în 2018. Atunci s-a îngrășat chiar mai mult decât a făcut-o pentru filmul “Monster”. Actrița a adunat 50 de kilograme cu chips-uri din cartofi pentru filmul “Tully”, potrivit revistei People.

Să scape de kilogramele în plus a fost, însă, și mai copleșitor. „Eram mai tânără (pentru pelicula “Monster”), aveam 27 de ani”, a declarat superba Charlize, care a ținut să anunțe că NU va mai face salturi de greutate de acum înainte pentru că „a fost o nebunie”, una care a dus-o până la depresie. Dar ce nu face o mare actriță pentru un mare rol?

Paltrow, Roberts și Zellweger, multe kilograme în plus

Gwyneth Paltrow a recunoscut că a fost înfricoșată numai de ideea în sine că avea să se îngrașe cu 20 de kilograme pentru rolul din “Country Strong”(2010).Iar ceea ce o speria cel mai tare era gândul că trebuie să se oprească din a face sport, pentru o perioadă. Ba chiar i-a mințit pe producători că nu mai practica exerciții fizice, deși, lucrurile nu stăteau deloc așa. După care și-a spus:„Chiar trebuie să spun stop (sportului, o vreme – n.r.)!”, potrivit publicației online shape.com.

În același an, 2010, pentru o altă mare actriță, Julia Roberts, lucrurile păreau ceva mai simple, mai ușor de îndurat, pentru că ea ar fi urmat să ia doar 10 kilograme în greutate pentru rolul său de excepție din relaxantul film “Eat Pray Love”.Până la urmă, a ajuns la un plus de 30 de kilograme pentru autenticitatea rolului din acestă peliculă iubită de întreaga planetă.

Și Renee Zellweger a avut de tras. Ea le-a spus jurnaliștilor americani de la People Magazine căpentru “Bridget Jones: The Edge of Reason” (2004) acrescut de la mărimea 4 la 14, luând și ea tot 30 de kilograme în plus, cu totul, pentru acestă mini-serie. Renee și-a stabilito dietă de 4.000 de calorii/zi, ceea ce a făcut ca mulți bărbați, spune ea, „să se uite la sânii mei în timp ce vorbeau cu mine”. 

„Am avut un atac de panicăîn momentul în care toți specialiștii anunțau cât de dăunător este acest lucru pentru un om pe termen lung: să pui atât de multă greutate în perioade scurte de timp”, mai declara frumoasa ReneeZellweger.

Și Hilary Swank a adunat 19 kilograme, dar... de mușchi... pentru a interpreta rolul său incredibil, de boxer, din pelicula „Million Dollar Baby”(2004), ceea ce i-a adus unOscar. Pentru ea, însă, experiența trăită a fost una de bună aducere aminte. 

„Schimbările psihice prin care am trecut au fost atât de interesante pentru că am învățat foarte multe despre corpul și mintea mea”, afirmăactrița. Hilary Swank se antrenatimp de patru ore și jumătate pe zi, 6 zile pe săptămână – vă imaginați ce efort?! - , consuma210 de grame de proteine/zi – câtă ambiție și ce rezistență corporală și mintală!- , adicăse hrănea la fiecareo oră și jumătate, după cum declara chiar ea. 

„Am avut nevoie de nouă ore de somn pe noaptepentru că trupul meu trebuia să se recupereze, dar am fost nevoită să mă trezesc noaptea și să beau shake de proteine pentru că nu puteam rezista atât de mult fără să mânânc. (...) Realizezi că trupul tău este o mașinărie. Este impresionant! Am mare respect pentru corpul meu și pentru cum funcționează acum”, afirma Hilary Swank, potrivit shape.com.

Asemenea celor spuse de celebritățile autentice de la Hollywood, cele care chiar se sacrifică, uneori, pentru ca noi să le putem vedea în diferite ipostaze și pentru a-și însufleți personajele, din respect pentru trupul și sănătatea dumneavoastră, nu uitați să practicați fie fitness, fie orice altfel de exerciții fizice, să vă hrăniți cât mai sănătos și trupul, dar și sufletul și mintea și... să vă odihniţi câte opt ore pe noapte. Doar așa veți arăta superb și veți avea șansa unei vieți lungi, lipsite de boli, dar plină de frumusețe! 

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text:Roxana Chivu