O listă de întrebări o să te clarifice cu privire la cauzele, motivațiile și dorințele tale legate de dietă, de un stil de viaţă sănătos şi de un proces normal de slăbire. Da, ești o persoană importantă, cea mai importantă persoană din viața ta! Imaginează-ți că ești o vedetă care povestește despre cum s-a apucat de dietă și cum a reușit să-și schimbe viața. Hai, că va fi interesant! Așa că dă-ți măcar o jumătate de oră să răspunzi la câteva întrebări! Și dacă ai nevoie de mai mult timp, e ok să faci o pauză pentru o gustare sănătoasă!

De ce încep această călătorie de pierdere în greutate?

Milioane de oameni încearcă să slăbească deoarece cred că trebuie să o facă! Și nu au niciun pic de entuziasm. Ocolește această capcană! Găsește propria motivație, uită de ceilalți, nu te compara cu ei, uită de toate imaginile frumoase cu vedete slim & fit. Amintește-ți că înainte de a arăta așa, au trecut prin probleme ca și tine!

Vreau să slăbesc de frică sau din iubire?

Chiar dacă ți se pare că seamănă cu prima, e totuși o întrebare mai profundă. Cu alte cuvinte, vreau să slăbesc pentru că am credința că nu voi fi acceptată dacă nu o fac (iată câți de nu) sau vreau să slăbesc pentru că mă iubesc pe mine și pentru că merit și vreau să fiu sănătoasă și să mă simt bine cu mine și atunci și ceilalți se vor simți bine în preajma mea? Observi cum toate se leagă? Acțiunile care provin din spațiul fricii duc la luptă și stres. Acțiunile care provin din spațiul iubirii sunt distractive și în timp vei vedea că efortul dispare. 

Este dieta mea sănătoasă pentru mine?

Apelează la bunul simț interior și-ți vei da seama dacă e o dietă pe care vrei să o ții. Corpul nostru știe ce i se potrivește, respectă-i nevoile! Gândește-te nu la cât de repede vei elimina grăsimea din corp ci cum se va îmbunătăți sănătatea ta dacă o vei face! Lasă deoparte trucurile magice, nu vei slăbi peste noapte! Sau poate vei slăbi câteva kilograme după care te vei îngrășa din nou și vei fi dezamăgită de un nou eșec! Rămâi cu alegerea pe care ai făcut-o, fii sigură că tu ai făcut această alegere și urmează-ți sănătatea pas cu pas!

Pot să fac din acest regim alimentar un stil de viață sănătos?

Dietele pe termen scurt funcționează... doar pe termen scurt. Un nou regim alimentar înseamnă șansa la o nouă viață, o alimentație nouă, un program de exerciții, o garderobă nouă, relații noi, parteneriate noi, deci o schimbare cvasi-totală! Pierderea în greutate nu este de obicei problema, este consecința a altceva mult mai important. Alege un plan de viața sănătos cu care să fii împăcată!

Care este scopul meu final legat de slăbit?

Doresc să slăbesc cât mai repede, indiferent de costurile implicate sau scopul meu este să fiu sănătos pe termen lung? Fii sincer, cât de sincer poți fi! Găsește mai multe răspunsuri, ramifică, reflectează, ce e mai important acum?

Care este cauza obiceiurilor nesănătoase şi ale unui stil de viaţă haotic?

Mergi la rădăcina tuturor obiceiurilor nesănătoase. Nu vă gândiți la asta, lăsați să vină din interior impresii, imagini, amintiri, psihicul nostru reține tot și vocea interioară vă va ghida către răspunsul corect. Nu vă opriți la primul răspuns, mergeți mai în spate și mai în spate! De exemplu, poate credeți că stresul de la muncă e cauza, dar înainte de asta ce a fost, poate găsirea slujbei, și înainte de asta? Poate o relație? Și înainte de asta? Poate o ceartă? Mergeți cu curaj până la primele amintiri legate de alimentație, cum mâncați, de ce mâncați așa? Ce s-a întâmplat atunci?

Când vei ajunge la rădăcina acestei probleme, te vei simți eliberat. Poate problema s-a născut cu foarte mult timp în urmă și nici n-ai știut, dar acum ai șansa să o privești în față pentru prima oară!

Sunt în stare, cred cu adevărat că pot ajunge la greutatea dorită?

Iată o altă întrebare critică pentru a vă lămuri cu voi înșivă. Mentalitatea e foarte importantă dacă vrei să reușești! Mai întâi, renunță la tot ce ai auzit și la tot ce ți-au spus alții că trebuie să faci. Renunță la trebuie! Începe să creezi planul care îți convine ție! Ca un costum care e croit pe măsura ta, care e unică! Fă ca planul ăsta să fie propria ta creație, implică-te, pentru că e doar viața ta! Poate că această călătorie contează doar pentru tine, dar ăsta e doar cel mai important lucru din viața ta!

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Mihaela Moldoveanu