Înainte de a începe o dietă ne punem unele întrebări. Cum am ajuns în această situaţie? Stres, obezitate, depresie, care cauză a fost prima? Ne obsedează aceste întrebări, sănătatea sau lipsei ei, e greu să spunem care e cauza și care e efectul. Ceea ce știm cu claritate e că fiecare ne confruntăm cu una sau mai multe și vedem în jurul nostru că nu suntem singuri. Din păcate, nu există o singură cauză a unei boli, toate aspectele psiho-emoționale și fiziologice fiind interconectate. Așa cum nici noi ca indivizi nu suntem singuri și dacă ne informăm corect, vom găsi multe exemple de semeni care au reușit în lupta lor cu greutatea în exces. Deci putem și noi!

Oprah Winfrey, victorie în lupta cu kilogramele

„O consider o victorie pentru cineva care a fost un mâncător emoțional! Chiar dacă nu mai pierd încă un kilogram, mă simt în continuare fantastic", spune Winfrey. „Nu încerc să fiu slabă, nu încerc să obțin o anumită dimensiune! Încerc doar să fiu sănătoasă și să mă simt bine în corpul meu! De obicei, de fiecare Crăciun puneam pe mine niște kilograme,multe. Pentru mine, să-mi păstrez aceeași greutate de dinainte de Crăciun, chiar dacă oamenii din fața mea înfulecă tot felul de mâncăruri, asta cred că este o victorie pentru cineva care a fost un mâncător compulsiv emoțional și care s-a luptat cu kilogramele în plus toată viața!”, mai declara vedeta americană.

Cura de slăbire şi apa

Una dintre regulile de dietă acceptată cu greu de Oprah este cea referitoare la consumul de apă. Ea a recunoscut că „nu-i place foarte mult apa”, deși știe că ar trebui să bea mai multă. Așa că a ajuns la un compromis și anume apa infuzată și în prezent se păcălește astfel, adăugând niște ghimbir sau chiar un strop de vanilie. Voi puteți fi și mai creativi! Apa infuzată cu fructe, precum portocale, căpșuni, ananas, lămâie, zmeură, în combinație cu mentă, de exemplu, e delicioasă. Se lasă la infuzat câteva ore și poate fi consumată toată ziua! Soluții există, trebuie doar să vrei!

3 x lucruri bine de știut înainte de cura de slăbire!

Nu ești singur!

Cel mai important, conștientizați asta! Dacă au făcut-o și alții, atunci e posibil. Ați mai făcut până acum lucruri care păreau imposibile și o puteți face din nou! Inspirați-vă din povestea lui Oprah, e celebră lupta ei cu kilogramele în exces. În plus, e una dintre acele femei care pot vorbi cu onestitate despre toate greutățile întâmpinate și depășite.

Și bogații au probleme cu greutatea (nu în aur!)

Și încă ceva, toată lumea se confruntă cu această problemă într-un fel sau altul. Nimeni nu e scutit, oricine ar fi, oricât de bogat sau de celebru. E bine să vă amintiți asta când vă simțiți descurajați!

Motivul pentru care dietele dau greș

De ce? Pentru că mulți nu iau în calcul problema emoțională care a declanșat un obicei nesănătos. Toți ne-am confruntat cu mâncatul compulsiv, când am avut stări proaste și am dat fuga la frigider, sperând că niște înghețată sau niște cartofi prăjiți o să ne aline suferința, în loc să alegem o dietă corectă. Și poate că pe moment așa a fost. Dar a doua zi, îngrețoșați de mâncarea junk, ne dăm seama că suferința e tot acolo. Și cere din nou de mâncare.

Dieta, pierderea de kilograme şi motivaţia

Ce mă supără și cum aș vrea să fiu?

Priviți-vă cu sinceritate odată pentru totdeauna! Sau măcar începeți de azi! Care este problema mea, întrebați-vă? Ce mă supără? De ce sufăr și simt nevoia să mă alin cu mâncare? Ce nu am primit? După ce tânjesc? Ce aș vrea să se schimbe în viața mea? Cum visez să fiu? De ce m-am oprit din drum? Răspundeți la aceste întrebări și împăcați-vă cu viața care v-a adus aici în acest moment. Abia apoi puteți începe să vă schimbați şi să pierdeţi kilogramele în exces!

Pot să-mi imaginez cum arăt la finalul acestei diete?

Poate părea ceva ușor, dar cercetătorii au descoperit că nu e chiar așa. Întrebate despre asta, mai multe femei au răspuns că nu pot ști care e greutatea ideală, cum ar arăta într-un viitor, pentru că nu au fost niciodată acolo. Vă spun doar atât, nici primii astronauți nu fuseseră niciodată pe Lună, dar asta nu i-a împiedicat să-și imagineze. Mai mult chiar, dacă nu s-ar fi văzut acolo, poate nici n-ar fi ajuns. Sfatul este acesta. Imaginați-vă că sunteți deja acolo. Cum arătați, cum vă simțiți, câte kilograme aveți în minus? E un exercițiu plăcut și util! Nu-l ocoliți!

Cert este că nu puteți atinge un obiectiv pe care nu îl puteți vedea. Nu contează că nu sunteți încă acolo, trebuie să vedeți rezultatul cu ochii minții! Când îți poți imagina obiectivul de a slăbi, simțind ce vei simți atunci, știi că îl poți atinge și mergi mai departe cu acțiuni conștiente! Trucul este să te motivezi să mergi pe calea cea bună în procesul de slăbire, să te asiguri că poți vedea clar unde te îndrepți și să incluzi și toți ceilalți pași necesari pentru a-ți îndeplini obiectivul!

Ce poate sta în calea dietelor şi a slăbitului?

Luați un pix și o hârtie, nu răspundeți la întrebare în cap, pentru că nu va funcționa! Scrieți pe hârtie orice vă trece prin minte, lăsați mâna să creioneze întrebări, ramificații, obstacole, orice detaliu, amănunt, amintire, ceva care v-ar putea bloca drumul spre realizarea obiectivului. Și ăsta e un exercițiu bun pentru orice obiectiv, nu doar pentru lupta cu kilogramele.

Nu vă faceți griji că ați uitat ceva sau ați insistat prea mult pe anumite detalii. Nimeni nu poate să cuprindă absolut tot. Repetați exercițiul de câte ori vă simțiți demotivat să mergeți mai departe. Notați doar ce vă vine în minte natural, nu vă gândiți prea mult la asta. Simpla conștientizare a unor bariere ar putea pur și simplu să le dizolve. Unele lucruri rezistă doar pentru că nu le putem privi în față! Spor la începutul unei diete şi la pierderea kilogramelor.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Mihaela Moldoveanu