Rețete și calorii

Totul despre proteine, carbohidrați și grăsimi

Macronutrienții implicați în procesul de recuperare post-antrenament al corpului tău sunt proteinele, carbohidrații și grăsimile. Toate alimentele și băuturile pe care le consumăm sunt compuse din macronutrienți şi micronutrienţi care sunt esențiali organismului nostru pentru producția de energie, pentru formarea și creșterea țesuturilor, pentru reglarea proceselor biologice, pentru prevenirea apariției deficiențelor și a bolilor degenerative.

Citește mai mult

Alimente care ajută la creșterea masei musculare

Pentru creșterea masei musculare, pe lângă antrenamentele fizice, este nevoie și de o dietă adecvată, în care să se regăsească alimente sănătoase. Proteinele sunt esențiale pentru creșterea masei musculare, însă alături de acestea este nevoie și de vitamine, minerale și carbohidrați.

Citește mai mult

Fructele și legumele, un curcubeu în culori pentru o alimentaţie sănătoasă

Alimentația variată este cel mai bun aliat pentru o sănătate de fier şi,pentru a ne asigura aportul optim de minerale, vitamine, fibre și antioxidanți, ar trebui să mâncăm fructe şi legume de toate culorile, susțin specialiștii. Felurile diferite de nutrienți pe care le conțin fructele și legumele sunt indicate de culori.

Citește mai mult

Trucurile de frumuseţe ale femeilor asiatice. Cum se menţin tinere?

Sportul, alimentaţia, dar şi alte trucuri de menţinere şi înfrumuseţare fac parte din arsenalul femeilor asiatice. De secole întregi, acestea sunt obsedate de aspectul pielii, de lookul și silueta impecabile pentru vreme îndelungată.

Citește mai mult

Alimentația în timpul sarcinii. Cum obții nutrienții esențiali

Alimentaţia corectă în sarcină, care cuprinde nutrienţii esenţiali, contribuie la dezvoltarea optimă a fătului, nașterea unui copil sănătos, cu greutate adecvată, dar și la sănătatea mamei.

Citește mai mult

Vrei să îți îmbunătățești viața sexuală? Sportul te poate ajuta!

Sportul este un aliat important al bunăstării fizice și mintale. Activitatea fizică regulată te ajută să te menții sănătos, să îți controlezi greutatea, îmbunătățește circulația sângelui, starea de spirit și reduce stresul.

Citește mai mult

Recomandări vitale de alimentaţie și sport pentru diabetici

Alimentaţia și practicarea sportului, dar a unor anumite tipuri de exerciții fizice, sunt vitale pentru românii care suferă de diabet, mai ales că numărul acestora este în creștere.

Citește mai mult

Ghidul alimentației sănătoase, pentru ca tu să slăbești și să arăți bine

Realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ghidul alimentației sănătoase reprezintă, probabil, cel mai vast și mai important ajutor pe care îl poți avea pentru a slăbi și pentru a te menține în formă. 

Citește mai mult