Un copil devine foarte energic și are nevoie de multă mișcare, sport, de la primii pași făcuți în viațăpentru a rămâne activ tot restul vieții. Dacă în copilăria noastră jucam șotronul în fața blocului, rațele și vânătorii, elasticul, Baba Oarba sau de-a v-ați ascunselea, iar trupul, mintea și spiritul ni se dezvoltau armonios, acum computerul, jocurile video sau telefonul mobil transformă un număr mare de copii în roboței inactivi. Nu lăsa să se întâmple așa ceva! Rolul părinților este decisiv în dezvoltarea copiilor! Cei mici își vor urma părinții, dacă îi vor vedea că sunt activi, că fac un anumit sport, precum înotul, tenisul, aqua gym, că sunt pasionați de fitness sau că folosesc aplicații de sport onlinede acasă. Părinții sunt primul model urmat de către un minor și vor avea un rol cheie pe tot parcursul vieții lor!

Alte motive pentru a duce un copil la sport

Experții mai enumeră dezvoltarea a trei mari calități: ambiția, dedicarea și răbdarea, pe care un copil le poate dobândi prin exerciții fizice practicate în mod constant. Iar la capitolul sănătate fizică, specialiștii pun accent și pe întărirea oaselor, dar și pe fitnessul cardiovascular, un efect obținut cu fiecare tip de activitate fizică ales pentru un minor, până la împlinirea vârstei de 18 ani. Sportul îi va păstra inima sănătoasă pentru mulți ani și îl va ține departe de factori nocivi precum fumatul sau consumarea băuturilor alcoolice în exces. Părinții vor fi mândri să vadă cum copiii lor devin modele pentru alți copii!

Înapoi la rolul părintelui în educarea sportivă

Dacă un copil este reticent în a practica un sport și îi răspunde părintelui că preferă să stea la calculator o oră în loc să se ducă în parc cu bicicleta pentru că depune prea mult efort, atunci părintele poate activa rolul său de model. Mama sau tatăl pot face exerciții în casă cu ajutorul aplicațiilor de sport online, de pe telefonul mobil sau de pe o tabletă, sau îl pot atrage pe copil cu invitația de a se juca împreună un joc pe computer, după care să iasă în aer liber pentru o jumătate de oră de jogging sau chiar de running în familie. De asemenea, părinții pot sta de vorbă cu micuţii ca să afle motivul real pentru care aceștia fug de sport și să le explice de ce ar fi bine pentru ei să devină mai ambițioși. Un alt mod ar fi acela de a le oferi copiilor exemple celebre, modele recunoscute internațional și demne de urmat.

Sportivii de performanță îndrumă copiii

Celebrul tenisemen Novak Djokovic îndrumă copiii, prin fundația sa, să facă sport. „Importanța sportului pentru copii” este unul dintre articolele prin care faimosul sportiv încearcă să atragă copiii spre tenis sau spre oricare alt gen de activitate sportivă anunțând, pe baza studiilor de specialitate, că sportul are numeroase aspecte pozitive, fizice și mintale, așa cum am explicat și noi, anterior. Fundația lui Novak Djokovic a dezvoltat și un program de cercetare la Universitatea din Belgrad prin care vrea să convingă și tot mai mulți tineri că sportul le va aduce numai beneficii în viața de adult. Se mai îndoiește cineva de rolul esenţial al sportului în viața oamenilor, de la primii pași făcuți până poate și la vârsta de 80 de ani?

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Roxana Chivu