Printre secretele tinereţii se numără atât fitnessul, nutriţia, cât şi o demachiere corectă, un element extrem de important pentru frumuseţea ta. Nu uita, farmecul ți se vede pe chip! Pentru un ten cu aspect sănătos, de invidiat, nu este necesar decât foarte puțin din timpul tău, dar un pic mai multă ambiţie, pentru a respecta un ritual de înfrumusețare care include curățare facială, fitness, fie el și de cinci minute zilnic, și nutriție sănătoasă, nu obligatoriu costisitoare. Cantitățile pot fi moderate, dar cu alimente bogate în fibre, vitamine și proteine. Costurile financiare nu vor lăsa goluri în portofel, dar vor umple goluri precum lipsa încrederii în tine sau frustrarea că alte femeie arată mai bine!

Importanța unui ritual corect de curățare facială 

Printr-un ritual zilnic de curățare facială, de demachiere, poți obține beneficii fabuloase pe termen lung și foarte lung, dacă îți acorzi timp doar pentru tine, oricât de ocupată ai fi. Frumusețea ta nu are nevoie de săruri speciale, de trucuri, de alchimie, de tehnologii super avansate de întinerire, ci doar de voința ta de româncă născută frumoasă! Sfatul specialiștilor dermatologi este să îți notezi într-o agendă că ai nevoie de demachiere zilnică, asemeni unei femei de business. 

Pașii unui ritual de înfrumusețare ca la carte! 

1. Totul începe dimineața, înainte de plecare, cu o apă micelară de demachiere pentru ten și cu un produs asemănător special pentru zona sensibilă din jurul ochilor. Aplici produsul de demachiere și în zona decolteului și a gâtului! Este esențial pentru că pielea este sensibilă și în aceste zone și are nevoie de aceeași grijă și atenție din parte ta!

2. În intimitatea ta, continui cultul de înfrumusețare, care îți conferă și o stare de bine, pentru că resimți totul ca și cum te-ai pregăti pentru un eveniment special sau pentru că știi că asta îți asigură fermitatea chipului pentru ani buni, prin spălarea delicată a tenului cu apă călduță și săpun natural!

3. Cu un zâmbet în ochi și pe buze, vezi în oglindă cum deja oboseala îți dispare de pe chip și aplici o loțiune tonică pentru închiderea porilor și redarea fermității tenului.

4. Urmează momentul care îți trezește și simțurile olfactive și te face și mai fericită. Ba poate să te simți asemenea unei vedete care este gata să apară în public. Aplici o cremă hidratantă pentru ten și una specială, tot pentru hidratare, pentru pleoape și pentru zona din jurul ochilor. Continui masajul cu cremă și în zonele decolteului și gâtului. Este momentul cel mai plăcut pentru o femeie. Un masaj delicat, care împrospătează pielea și spiritul! 

5. La final, ai un look fresh, revigorat și revigorant și pentru cei din jurul tău, și foarte sănătos. E momentul în care aplici un make-up discret, abia sesizabil, așa cum procedează actrițele de la Hollywood, de exemplu, dar care îți accentuează pomeții, îți scot în evidență frumusețea ochilor și îți dau un plus de senzualitate buzelor.

Același ritual îl aplici și seara, doar că, atunci, cremele folosite de tine vor fi unele special create de specialiști pentru perioada de noapte. Crema este cea care ajută, de fapt, pielea să respire! 

Demachierea este insuficientă pentru sănătatea tenului 

Celebra designer de fashion, Coco Channel, spunea că „natura îți oferă chipul pe care îl ai la 20 de ani; depinde de tine să meriți chipul pe care îl ai și la 50 de ani”. Pentru superba Coco îngrijirea tenului reprezenta ritualul cel mai de preț pentru o femeie. Iar ea a arătat ireproșabil până la o vârstă înaintată! 

În zilele noastre, o curățare facială corectă a devenit, însă, insuficientă pentru sănătatea tenului din cauza factorilor de mediu la care suntem expuse și a creșterii stresului cotidian care provoacă un stres oxidativ, de îmbătrânire prematură. Ca să previi și să ai un chip perfect sănătos și, deci, atractiv, fără piele lăsată, fără riduri timpurii sau fără leziuni inestetice și demoralizatoare, este esențial să îți îngrijești fața și ...prin fitness. Poți folosi o aplicație de sport de pe mobil sau de pe laptop, care te ajută să câștigi timp și să fii fashionate și în privința tehnici internautice actuale de menținere a trupului și a minții sănătoase. Orele sau minutele de fitness, de antrenament, trebuie să se regăsească și ele în agenda ta de femeie puternică. La fel și un regim nutrițional foarte sănătos, bazat zilnic pe legume și fructe, pe carne fiartă sau pește bogat în Omega-3, pe câteva felii de pâine din făină integrală sau pe orez de bună calitate. Și la capitolul alimentație, îți poți crea propriul regim, în funcție de ce simți că ți se potrivește și că face bine corpului tău!

De asemenea, hidratarea cu apă, dar și somnul sau odihna, atunci când te resimți, sunt factori vitali pentru menținerea unui corp energic și a unui ten strălucitor. Apa, asemeni fitnessului, conferă oxigenare celulară. Ceea ce, de asemenea, ți se va zări pe chip. Sportul regenerează toate celulele, iar apa sporește efectul de circulație sangvină către toate organele, inclusiv către creier. Vei observa, de exemplu, că, atunci când faci fitness, inclusiv mușchii faciali sunt activați. Ei dobândesc acel roșu sănătos tocmai pentru că sunt puși la treabă. 

Cum te ajută o aplicaţie de sport online?

Ca să obții beneficii rapide, vizibile, chiar și după numai o săptămână, este important să respecți ritualul tău, notat în agendă, cu sfințenie. Își poți rupe, cinci minute de la un film ca să deschizi aplicaţia noastră de sport online. Îți poți planifica ora de gătit în funcție de cum îți planifici momentul de antrenament. Sunt lucruri simple și cu efecte miraculoase și după numai câteva zile. Nu uita că este recomandat să te hrănești la o jumătate de oră, poate chiar la o oră după ce depui efort fizic. De asemenea, trupul are nevoie de hrană cu două înainte de antrenament pentru energia necesară exercițiilor, pe care le vei face cu ajutorul aplicaţiei de sport. Aceste antrenamente online sunt scurte ca durată, dar intense ca efort, și, de aceea, foarte eficiente. În plus, ele îți sunt prezentate de specialiști în fitness, de antrenori care au și cunoștințe despre nutriție, despre biologie sau chiar medicale. 

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Roxana Chivu