Brățările fitness sunt cea mai bună alegere dacă vrei să slăbești în mod sănătos și eficient. Acestea sunt create în pas cu tehnologia modernă și au o varietate de funcții care te susțin să obții rezultatele dorite. Când vrei să-ți alegi o brățară fitness este important, dincolo de partea estetică, să analizezi criteriile tehnice, dotările și funcțiile pe care le deține. 

Iată care sunt cele mai bune brățări fitness trackere în 2020!

  • Vivoactive 4S

Este o brățară ceas fitness care oferă funcții revoluționare utilizatorului. Practic, este un fel de antrenor personal care-ți afișează pe ecran o animație ce indică modul în care să-ți faci corect exercițiile și antrenamentele. Cesul fitness măsoară nivelul de stres și atunci când acesta este crescut poate recomada diferite activități, inclusiv tehnici de respirație. Măsoară toate funcțiile necesare, pașii, caloriile arse, somnul, ciclul menstrual, respirația și poate fi folosit pentru a asculta muzică, chiar și când nu ai la îndemână telefonul.

  • Apple Watch Series 5

Asemenea generațiilor anterioare ale ceasurilor fitness Apple, acesta măsoară activitatea fizică zilnică, inclusiv antrenamentele de forță și cele de yoga. Chiar dacă nu este pornit, ceasul fitness Apple înregistrează fiecare mișcare a ta, fiind capabil să recunoască mișcarea. Dispune de un monitor al frecvenței cardiace, asemenea unei electrocardiograme, pentru a urmări mișcările neregulate ale inimii și a atenționa utilizatorul în cazul unor bătăi neregulate. Ecranul său este înzestrat cu funcția always-on, care nu permite ecranului să se întunece în timp ce-ți verifici statisticile.

  • Suunto 5

Acest tip de brățară fitness de tip ceas are un model elegant, este mai puțin voluminoasă decât alte accesorii asemănătoare și este concepută pentru a rezista intemperiilor vremii. În plus, rezistă la apă până la o adâncime de 50 de metri. Brațara are funcții GPS dezvoltate astfel încât îți poate trasa drumul de întoarcere în cazul, de exemplu, al unei drumeții. Ceasul permite crearea unui plan de antrenament care poate fi ajustat în funcție de preferințe și oferă detalii despre intensitatea exercițiilor pe baza ritmului cardiac. Suunto 5 nu doar monitorizează exercițiile pe care le faci, dar monitorizează și somnul, timpul de relaxare, caloriile arse și distanța parcursă.

  • Whoop

Această brățară fitness nu afișează doar caloriile arse și distanța parcursă, ci are o funcție care-i permite să stabilească dacă după un antrenament sportiv ești pregătită fizic pentru următorul sau dacă este nevoie de mai mult timp pentru odihnă. De asemenea, este rezistentă la apă, însă nu are GPS încorporat, iar pentru a vedea statisticile este nevoie de conectare la telefon.

  • Fitbit Versa 2

Este o brățară de tip ceas, model masculin, cu carcasă rezistentă la apă până la o adâncime de 50 de metri. Înregistrează în timp real pașii și este recomandat în special persoanelor care aleargă sau înoată. Bateria durează până la o săptămână, oferă informații despre calitatea și durata somnului și, în plus, calculează ciclul menstrual.

  • Fitbit Charge 3

Chiar dacă uiți să-ți înregistrezi antrenamentul, acest tip de brățară ceas fitness are abilitatea de a recunoaște când te deplasezi și astfel de a înregistra pașii, dar și timpul pe care-l petreci dormind. Este rezistentă la apă până la o adâncime de 50 de metri, afișează frecvența cardiacă și caloriile arse, chiar și în timpul unui program de înot. O altă caracteristică revoluționară a acestei brățări fitness este faptul că poate calcula, în cazul femeilor, perioada fertilă din lună. După ce este încărcat, bateria durează aproximativ o săptămână. Ceasul fitness are calendar încorporat și afișează condițiile meteo, în schimb nu are GPS încorporat. Pentru această funcție este disponibil modelul Fitbit Ionic.

  • Misfit Vapor 2

Este o brățară fitness de tip ceas, cu un model elegant pe care-l poți personaliza în funcție de preferințele tale. Ceasul are 8 fețe detașabile, în 8 culori diferite și, de asemenea, are funcție GPS. Dincolo de aceste caracteristici estetice, ceasul poate fi folosit și fără telefon, inclusiv pentru a asculta muzică. Totodată, măsoară caloriile arse, distanța, viteza, timpul și îl poți folosi pentru a plăti, activând funcția Google Pay.

  • Galaxy Watch

Acest ceas fitness este un model elegant care măsoară activitatea fizică, timpul de somn și caloriile arse. De asemenea, dispune de calendar, în funcție de vreme și-ți permite să vezi apelurile primite pe telefon chiar pe displayul său. Asemenea unui ceas Apple, acesta poate fi conectat la aplicațiile telefonului, poți efectua apeluri telefonice și chiar poți trimite mesaje text, însă este de preferat să fie asociat cu telefoane Samsung și nu cu Apple.

  • Motiv Fitness Ring

Este o brățară fitness sub formă de inel, fără ecran, iar statisticile se pot vedea pe telefon. Este rezistentă la apă, maxim 50 de metri adâncime, fiind un dispozitiv recomandat pentru persoanele care iubesc să înoate. Acesta urmărește pașii, caloriile, ritmul cardiac și somnul și poate fi ales în funcție de dimensiunea încheieturii mâinii.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Mădălina Munteanu