!!! DISCOUNT 30% !!! la toate abonamentele folosind codul de reducere BLACK30

Un sistem extrem de popular de fitness, exercițiile Pilates au fost fondate de Joseph Pilates în anii 1920. Pilates este o intervenție minte-corp care se concentrează pe stabilitatea de bază, postura, flexibilitatea, forța, respirația și controlul mișcării. Concentrarea pe postură și controlul poziției corpului stă la baza motivului pentru care Pilates este excelent pentru îmbunătățirea posturii și pentru a oferi o eliberare de durere a spatelui.

Care este postura „bună”?

De când eram copii, am fost încurajați să ne îndreptăm spatele și să păstrăm „o postură bună”. De ce a fost întotdeauna încurajat acest lucru? În parte, aceasta ne va ajuta să luptăm împotriva gravitației. Gravitația ne face să ne aducem bărbia și umerii înainte, iar acest lucru duce la tensiune suplimentară la gât, umeri și spate. Cel mai adesea, prin oboseala acestor mușchi, apar dureri posturale și dureri de cap. 

Fiecare dintre mușchii corpului are o relație optimă de lungime-tensiune. Astfel, capacitatea mușchilor de a-și face treaba în furnizarea forței (tensiunii) este influențată de poziția (lungimea) în care se află. Prin urmare, mușchii noștri posturali sunt într-o poziție mai puternică și pot lucra mai eficient atunci când nu sunt într-o lungime totală. Aici intervine termenul „postură bună”, care permite relația de tensiune-lungime optimă pentru mușchii posturali. De multe ori este dezbătut dacă există o postură „ideală”. Fiecare persoană este diferită, cu poziții și posturi diferite care pot fi „ideale” pentru ei. În acest context cheia este găsirea acestei poziții și apoi consolidarea și menținerea.

Eficacitatea Pilates în corectarea posturii

Această relație optimă de lungime-tensiune este aceea în care Pilates poate fi eficient pentru durerile de spate de intensități mici și mijlocii, precum și pentru durerile cronice de gât. Exercițiul pe bază de Pilates a fost ales pentru a promova modificările posturii obișnuite prin îmbunătățirea flexibilității coloanei vertebrale, scapulare și articulare; întărirea umărului, a spatelui și a musculaturii abdominale. 

Ce spun studiile despre Pilates?

Unele studii arată că persoanele active din punct de vedere fizic au șanse mai mici de a dezvolta cifoză (o curbură toracică exagerată înclinată înainte) în comparație cu persoanele sedentare. Exercițiile de întindere, precum și a exercițiilor care implică un număr mare de grupuri musculare pot scădea deformarea sau întârzia procesul de deformare a coloanei, ajutând la menținerea posturii „bune”. În acest context, metoda Pilates este eficientă în consolidarea tiparelor eficiente de mișcare și consolidare.

Cercetările au arătat îmbunătățiri ale coloanei vertebrale (curbura toracică a coloanei vertebrale) la 34 de adulți mai în vârstă, după 10 săptămâni de Pilates la saltea și la 19 adulți sănătoși după 12 săptămâni de antrenament Pilates, atât la saltea, cât și la aparate de sport. De asemenea, Pilates poate reduce gradul de scolioză nestructurală, crește flexibilitatea și scade durerea de la nivelul umerilor și capului.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Diana Ungureanu