În cazul în care nu eşti încă hotărât dacă să faci sport cu un antrenor personal sau singur, noi îţi spunem că varianta unui coach care să îţi creeze antrenamente personalizate este cea mai bună. Nu uita că un antrenor personal are ani de experienţă în spate, lucru extrem de util pentru o viziune personalizată asupra alimentaţiei, tipurilor de exerciţii şi stilului de viaţă potrivite pentru tine. Una este să faci sport după ureche şi alta este situaţia în care vei avea pe cineva care să te susţină, să te motiveze, totul pentru ca tu să slăbeşti şi să arăţi aşa cum meriţi şi aşa cum ţi-ai dorit întotdeauna. Poţi apela şi la un program de slăbit şi sănătate pentru acasă, o platformă de sport online unde vei avea propriul tău antrenor, totul în intimitatea casei tale. 

Dezavantajele în a face sport singur

Dacă vrei să slăbeşti sau pur şi simple este pentru prima dată când începi un program serios de sport, există posibilitatea să fii copleşit de schimbările care intervin în viaţa ta. În plus, fără cineva care să te susţină şi să te motiveze va fi greu să îţi duci planurile la capăt. Iată trei dezavantaje majore în a face sport singur şi riscurile la care te supui.

Te poţi accidenta. Ambiţia în a avea rezultate rapide se poate transforma într-o accidentare serioasă. Înainte de orice antrenament ai nevoie de o încălzire corespunzătoare. Un antrenament personalizat îţi va oferi asta, ceea ce înseamnă că riscul de accidentare scade serios.

Lipsa de rezultate. Dacă faci exerciţii fizice după cum ţi se pare ţie este posibil să nu ai rezultatele aşteptate. Este important să îţi lucrezi corect grupele de muşchi, astfel încât să ai o dezvoltare armonioasă a corpului. Lipsa de rezultate din cauza alegerii greşite a antrenamentelor poate duce la o scădere serioasă a moralului şi, în final, la abandonarea obiectivelor iniţiale.

Lipsa de motivaţie. Atunci când lucrezi singur, nimeni nu te poate împiedica să îţi scurtezi antrenamentele sau pur şi simplu să renunţi la ele pentru că nu ai chef în ziua respectivă. Aici intervine antrenorul tău şi capacitatea sa de motivare. 

Beneficiile unui antrenor personal

Trebuie să priveşti antrenamentele personalizate ca pe o rază de lumină, de speranţă. Cel mai probabil ai încercat de multe ori să te apuci de sport, dar nu ai reuşit să te ţii de acest obiectiv. Dar, un antrenament personalizat se va plia exact pe nevoile tale, iar un profesionist poate deveni exact ce ai nevoie pentru a te ţine de treabă.

Programul personalizat. Acesta este probabil cel mai important aspect. Un program personalizat te va ajuta să ai o alimentaţie corectă şi să faci tipul de antrenament de care corpul tău are nevoie. În plus, va fi de ajutor pentru a-ţi crea exerciţii cărora să le poţi face. Nici prea mult, nici prea puţin, pentru că echilibrul, atât din punct de vedere al nutriţiei, cât şi al sportului, este cheia succesului. 

Motivarea. Un pas esenţial, care face diferenţa. Dacă antrenorul va deveni un model pentru tine atunci totul va deveni mult mai uşor. Urmează-i sfaturile, respectă recomandările şi viaţa ta se va schimba în bine.

Execuţia corectă a antrenamentelor. Poate crezi că ştii cum să faci exerciţiile fizice, însă nu este atât de simplu. Un antrenament personalizat, o balanţă corectă, de exemplu, între antrenamentele cardio şi cele funcţionale poate reprezenta diferenţa dintre victorie şi eşec. În plus, vei afla cum se execută corect un exerciţiu pentru a avea rezultatele cele mai bune.

Diversitatea. Antrenamentul personalizat înseamnă şi diversitate. Cu un antrenor personal nu te vei plictisi, pentru că vei afla în fiecare zi lucruri noi, tendinţe moderne din punct de vedere al exerciţiilor cât şi de nutriţie. 

Concluzia: antrenamentul personalizat este soluţia optimă

Avantajele antrenamentelor personalizate sunt net superioare sportului de unul singur. Un antrenor profesionist şi un program personalizat de sport sunt factori extrem de importanţi pentru ca tu să te poţi bucura de un corp frumos şi, în final, să priveşti altfel viaţa, să îi laşi pe cei din jur să te admire, să te bucuri şi să zâmbeşti mai mult.  

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Florin Prodana