Factorul psihologic joacă un rol esenţial în găsirea motivaţiei, nu doar pentru a te apuca de sport, dar şi pentru a reuşi să te ţii pe termen lung de un program de exerciţii. Este foarte important să îți faci un plan de exerciții, pentru că de aici porneşte motivația de a face sport. Motivația oferă scop și direcție comportamentului tău, găsind forța interioară de care ai nevoie pentru a depăși orice scuză și de a te apuca de exerciţii fizice. Pentru sportivi, motivația de a se antrena poate veni din dorința de a concura și de a câștiga. Pentru alții poate veni din dorința de a fi sănătos sau de a trăi mai mult pentru copiii lor, iar pentru majoritatea, pierderea în greutate este obiectivul.

Mulți dintre noi credem că motivația va veni la noi dacă așteptăm destul de mult: într-o zi, ne vom trezi și dorim în sfârșit să facem exerciții fizice. Realitatea este că motivația este ceva ce putem și trebuie să creăm pentru noi înșine.

Obiective pentru a-ţi găsi motivaţia

Primul pas este să ai ceva de lucru. Nu contează dacă obiectivul este pierderea în greutate sau să fii în formă pentru a alerga la un maraton- orice lucru care îți oferă un motiv pentru a te apuca de sport, va funcționa. Stabilește-ți obiective zilnice („O să mă plimb 20 de minute azi”), obiective săptămânale („Voi obține minimum 3 antrenamente în această săptămână”) sau chiar obiective pe oră („mă voi ridica la fiecare 45 de minute și mă voi plimba”).

Important este ca întotdeauna să ai ceva pentru care să muncești, mare sau mic, te va ține motivat.

Disciplina şi antrenamentele

Creează rutine și vei dezvolta disciplina necesară pentru a rămâne conectat la un program de antrenament. Ia în considerare serios trezitul de dimineaţă. Alege două-trei zilepe săptămână în care să faci exerciții, transformă acest obicei într-o rutină. Poți crea, de asemenea, un ritual în jurul sesiunilor de exerciții- de exemplu, câteva minute pentrustretching înainte de a începe. În plus, poţi asculta o melodie optimistă care te pregătește de exerciţii. 

Flexibilitate în antrenamente

Rutinele sunt utile, dar nu dacă sunt prea rigide. Poate plănuiești să faci jogging 7 km de patru ori pe săptămână, dar va veni o zi când ești prea obosit sau nu ai timp.Este foarte important să ai un plan de rezervă. Permite-ți să mergi în loc să alergi sau să alternezi jogging-ul și mersul pe jos. Dacă trebuie să lucrezi până târziu, încearcă totuși să găsești o fereastră în programul tău de lucru pentru o plimbare rapidă la prânz sau folosește pauzele pentru mersul pe scări. Totul contează.

Angajamentul pentru schimbarea stilului de viaţă

Să fii sănătos nu este o decizie pe care o iei o singură dată - e una pe care o iei în fiecare zi. Stabilirea obiectivelor te țin pe cale cea dreaptă. Lasă-ți câteva minute în fiecare dimineață pentru a te gândi sau chiar poţi să scrii într-un jurnal despre ce dorești să realizezi în acea zi și despre cum o vei face, care sunt obiectivele tale și cum îți găsești motivația pentru a le îndeplini. 

Reamintește-ți obiectivele și ia-ți ceva timp pentru a aprecia cât de departe ai ajuns în atingerea lor. Urmărirea progresului într-un jurnal te ajută: observi schimbările în modul în care se potrivesc hainele, trebuie să faceți upgrade la greutăți mai mari sau capacitatea de a alerga mai mult timp. 

Distracţie şi sport

Exercitiile fizice, pregătirea, disciplina și angajamentul de care ai nevoie pot suna ca doar o altă datorie. Dar mişcarea poate fi o parte plăcută din viața de zi cu zi. Dacă activitatea pe care o desfășori nu te încântă, găsește ceva care face asta. Și fă-ți timp și pentru mișcări nestructurate: să faci o plimbare, sari într-o grămadă mare de frunze sau să dansezi pe muzica ta preferată. Orice fel de activitate înseamnă mișcare, bucură-te de viața printr-un stil de viață sănătos și armonios. 

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Diana Ungureanu