Când vine vorba de crearea unor schimbări durabile în stilul nostru de viață, adesea cădem în capcana realizării unor obiective ambițioase pe care ne așteptăm să le ducem la bun sfârșit cu ușurință. După o perioadă, mulți dintre noi „alunecăm” înapoi la obiceiurile vechi și uităm de ce am vrut să facem acele schimbări în primul rând. Sună cunoscut?

Iată câteva sfaturi în stabilirea obiectivelor pe termen lung pentru adoptarea unui stil de viață sănătos:

Stabilește care sunt motivele pentru care schimbi stilul de viaţă

De ce vrei lucru acela? Este foarte greu să respecți obiectivele când nu știi de ce le-ai stabilit inițial. Încearcă faci o listă pe care să o lipești pe oglindă, în felul ăsta ori de câte ori treci prin fața ei, îți vei reaminti care sunt motivele. Iată câteva întrebări care ar trebui să te ajute să determini de ce un obiectiv este important pentru tine:

• De ce vrei să-ți stabilești acest obiectiv?

• Ce se va întâmpla când îl vei realiza sau vei face un obicei?

• Cum te aduce asta mai aproape de persoana care vrei să fii?

• Cum îți va îmbunătăți acest obiectiv viața?

Stabilirea și respectarea unui stil de viață sănătos este destul de dificil, dar realizarea lor fără un scop este și mai dificilă. Fă aceste obiective personale. Când simți că ai deviat de la cursul prestabilit, reamintește-ți că ți-ai luat un angajament pentru aceste schimbări în stilul de viață dintr-un motiv întemeiat.

Ai grijă ce ții în frigider

Dacă dieta este targetul tău principal, nu lăsa frigiderul plin cu de toate. Dacă nu îți cumperi alimente sănătoase de care să te bucuri, atunci ai foarte multe șanse să cazi pradă gustărilor nesănătoase și astfel planul tău inițial va fi dat peste cap. Rămâi motivat prin conceperea unui plan alimentar care să cuprindă atât alimentele permise, cât și programul după care le vei consuma. Este foarte important să ai gustări potrivite, precum nuci, fucte de pădure, legume etc. pentru că în acest mod îți vei reduce poftele și vei oferi organismului substanțele nutritive potrivite pentru a susține câștigurile din sport. 

Un calendar pentru un stil de viaţă sănătos

Un alt mod distractiv de a rămâne focusat pe un stil de viață sănătos este să-ți vezi progresul în timp.Notează pe un calendar zilele în care respecți programul și obiectivele, indiferent dacă este o zi în care bei mai multă apă, dormi mai mult sau îți iei vitaminele. Văzând propriul progres și constanța în decizii și acțiuni te vei gândi de două ori înainte să te abați.

Fă-ți fotografii şi rămâi motivat

Uneori, este greu să vezi dacă ai progresat sau nu, mai ales atunci când este atât de treptat. Fă fotografii regulate de progres pentru a-ți dovedi cât de departe ai ajuns, rămâi motivat și urmărește-ți progresul în timp. Programează-l în calendarul tău în fiecare lună, astfel încât să nu uiți. Chiar dacă nu simți că ai progresat atunci când te uiți în oglindă, nu poți nega modificările pe care le vezi într-o fotografie atunci când o compari cu alta. Acest lucru este excelent pentru obiectivele de greutate, tenul sau sănătatea/lungimea părului.

Social Media, pentru un stil de viaţă sănătos

Te-ai uitat vreodată la TV la una dintre reclamele motivaționale ale unei celebre firme de încălţăminte? Acestea pot face pe oricinesă vrea să-și punăîncălţămintea de alergare și să dea o tură în parc! Dacă ești social media addict, urmărește bloggerii de fitness și susținătorii stilului de viață sănătos. Atunci conținutul motivant și înălțător va fi întotdeauna la îndemână.

A face schimbări către un stil de viață sănătos necesită dăruire și dorință, dar poți face asta! Folosește aceste sfaturi pentru a te menține pe calea pe care ai ales-o și vei reuși să transformi aceste obiective în obiceiuri.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Diana Ungureanu