Sportul în cuplu îmbunătățește relația și viața sexuală, iarcei care fac sport împreună au șanse mai mari să rămână o pereche. În plus, exercițiile fizice regulate cresc libidoul, arată studiile. O activitate care să vă antreneze corpul și mintea va aduce armonie în cuplu. Nu trebuie să îți privezi partenerul de activitatea fizică preferată. Puteți găsi o zi pe săptămână în care să faceți sport împreună, important este să fiți constanți. Alegeți activități care vă plac amândurora, ținând cont de posibilitățile financiare, de timpul disponibil, de obiceiuri.

Activități fizice ideale pentru cupluri

Trekking, pentru cei care iubesc aventura.Dacă vă place liniștea, căutați-o împreună în natură! Cu echipament potrivit puteți merge pe munte şi chiar săcăutați priveliști încântătoare, departe de traficul orașului.

Dansul, pentru un plus de senzualitate în cuplu.Un minunat antrenament cardio, dansulvă aduce mai aproape unul de celălalt, și nu doar fizic. Cooperarea, încrederea pe care v-o acordați pentru realizarea unor pași de dans, nevoia de armonie în executarea mișcărilor va aduce și mai multă pasiune în relația voastră. 

Tenisul, dacă vă place să vă provocați reciproc. Dacă vreți să ardeți calorii puteți declanșa o competiție sănătoasă, pentru a avea un antrenament complet, care ajută la creșterea capacității pulmonare și la îmbunătățirea ritmului cardiac. Fiind un sport care implică cel puțin două persoane, de ce să nu îl practicați în cuplu?De asemenea, puteți juca la dublu, împotriva altei perechi. V-ar putea conecta foarte bine după o zi obositoare la muncă.

Alergarea. Puteți discuta în timp ce faceți mișcare, conversația va alunga monotonia, iar efortul va fi mai ușor de suportat.Sau puteți face un playlist, să ascultați muzică împreună. Alergați dimineața sau seara, în funcție de programul fiecăruia, fără să fiți condiționați de orarul sălilor de sport. 

Mersul pe bicicletă, un mod excelent de distracție, este un antrenament cardio, dar și unul pentru picioare. Poți alege terenul sau lungimea plimbărilor în funcție de nivelul de dificultate dorit. O opțiune este și bicicleta tandem, vă va încuraja să cooperați pentru a ajunge la locația dorită.

Avantajele sportului în cuplu

Sportul este o modalitate excelentă pentru a vă bucura de timp de calitate petrecut împreună. Mișcarea fizică în doi stimulează introducerea unor obiceiuri sănătoase în viața de zi cu zi, precum grija la alimentație, vă scapă de stres și vă ajută să fiți mai sănătoși.

Activitatea fizică generează competiție sănătoasă, esențială pentru atingerea obiectivelor și îmbunătățirea prestațiilor sportive. Vă încurajați reciproc și evitați astfel riscul de a sări peste antrenamente.

Timpul petrecut împreună la sală sau alergând vă ajută să ieșiți din rutină. Efortul este mai ușor suportat atunci când faci exerciții fizice cu partenerul. Vă puteți sprijiniunul pe celălaltpentru a crește intensitatea mișcării, iar la final puteți împărți bucuria de a atinge un obiectiv împreună. Puteți fi unul antrenorul celuilalt. Pentru că vă cunoașteți limitele unul altuia, veți ști cum să vă stimulațipentru a finaliza antrenamentul.

Aveți răbdare unul cu celălalt, cu siguranță unul dintre voi va fi mai rapid, altul mai rezistent sau poate va învăța mai repede pașii de dans. Sportul în cuplu, chiar dacă presupune uneori competiție, înseamnă distracție, deconectare și ar trebui să vă ajute să vă coordonați mișcările și să cooperați mai bine. Exercițiile fizice îmbunătățesc starea de spirit prin eliberarea endorfinelor, iar tu și partenerul tău vă veți simți plini de energie, mai fericiți și mai afectuoși unul cu celălalt.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Nicoleta Pescu