Alimentația și sportul sunt doi dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea ta generală. Pentru a înțelege cum alimentele potrivite te pot ajuta după antrenamente este foarte important ca înainte să îți cunoști corpul și să înțelegi cum este afectat de activitatea fizică.

Atunci când te antrenezi, mușchii corpului folosesc rezervele de glicogen pe post de combustibil. Acest lucru duce la reducerea parțială a glicogenului din mușchii, de aceea este foarte importantă alimentația.

 • Depui foarte mult efort pentru realizare exercițiilor fizice corecte și întotdeuna cauți să fii mai bun și să îți atingi obiectivele
 • De cele mai multe ori te gândești mai mult la masa pre-antrenament decât la cea post-antrenament 
 • Alimentația corectă poate alimenta exercițiile fizice și poate ajuta corpul să se redreseze și să se adapteze.
 • Consumul de nutrienți potriviți după efortul fizic este la fel de important ca ceea ce mâncați înainte.

După antrenament, corpul încearcă să-și reconstruiască depozitele de glicogen, să repare și să redreseze acele proteine musculare. Consumul de nutrienți potriviți la scurt timp după exerciții poate ajuta organismul să se refacă mai repede. Este deosebit de important să mănânci alimente bogate în carbohidrați și proteine după antrenament. Făcând acest lucru corpul va fi ajutat:

 • Scade descompunerea proteinelor musculare
 • Creșterea sintezei proteinelor musculare
 • Restaurează depozitele de glicogen
 • Grăbește recuperarea

După activitatea fizică:

Hidratare

În timpul efortului fizic, corpul tăru pierde lichide prin transpirație de aceea este foarte importantă hidratarea în timpul, dar și după ce faci sport. Poți consuma apă, băuturi pentru sportivi sau sucuri din fructe și/sau legume. Însă, dacă ai nevoie de o sursă în plus de energie, atunci băturile pentru sportivi sunt soluția deoarece conțin atât carbohidrați, dar și lichide pentru a te hidrata și alimenta corpul, în același timp.

Nu uita de proteine

Consumă alimente bogate în proteine după ce ai terminat exercițiile pentru că acestea ajută la refacerea și dezvolatarea musculaturii.

Sportul și alimentația cresc starea de bine

Sportul este un factor care dictează echilibrul emoțional. Exercițiile fizice îți asigură relaxare, energie și o stare interioară de revigorare, de aceea este foarte important să îți impui un program după care să faci sport. În acest fel, nu doar că vei avea un corp sănătos, ci și o stare generală de bine.

Atunci când ai în vedere o rutină de activitate fizică, reține că cercetările privind acest subiect arată că sportul și un stil de viată sănătos:

 • Îmbunătățesc conexiunea minte-corp și oferă o cordonare mai bună 
 • Reduc stresul mintal și fizic
 • Întăresc corpul, oferindu-i rezistență

Legătura dintre sport și dietă este una cât se poate de clară și vizibilă, de aceea ar trebui să te preocupe ambele în mod egal. Sportul și un stil de viață sănătos înseamnă un corp mai frumos, o mai mare încredere în tine, vitalitate și sănătate.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Diana Ungureanu