Timpul pe care îl dedici sportului este foarte valoros și probabil că de multe ori ți-ai pus întrebarea: antrenamente de forță sau cardio?În plus, nu uita că ai nevoie de foarte multă motivație și atenție pentru a te asigura că exercițiile pe care le faci te vor aduce cât mai aproape de obiectivele tale. Deși atât antrenamentele cardio, cât și cele de forță sunt esențiale pentru sănătate, fiecare dintre noi are nevoie de un program special care să funcționeze perfect cu scopul. Dacă nu ești sigur cum ar fi mai potrivit să îți canalizezi efortul, fie pe antrenamente de forță, fie pe cardio clasic, ți-am pregătit câteva avantaje ale exercițiilor și cum te vor ajuta să ajungi la obiectivele tale.

Exercițiile cardio 

Exercițiile de aerobic (cardio) includ orice mișcare sau activitate care îți cresc ritmul cardiac și respirația (două opțiuni populare: alergarea și ciclismul). Exercițiile cardio îți antrenează direct inima, plămânii și restul sistemului cardiovascular, și beneficiile sale nu se termină aici. Pe lângă îmbunătățirea sănătății inimii tale, cardio sprijină și sănătatea creierului, glicemia și mobilitatea generală. Sprijină chiar șifuncțiile sexuale și te pot ajuta să menții o greutate optimă.

Unde strălucește antrenamentul de forță

Deși antrenamentul de forță (tehnic numit antrenament de rezistență) a avut reputația de a fi rezervat exclusiv culturiștilor, până de curând, acest tip de exerciții este crucial pentru toată lumea - mai ales pe măsură ce îmbătrânești.

Cum alegi între cardio sau forță

Într-o lume perfectă, toată lumea ar combina atât antrenamente cardio, cât și de forță în rutinele de antrenament. Cu toate acestea, în funcție de obiectivele tale unice, este posibil să dorești să te concentrezi mai mult pe unul sau pe celălalt.

Dacă dorești să arzi mai multe grăsimi corporale: antrenamente de forță

În timp ce cardio arde calorii și te poate ajuta să pierzi în greutate pe termen scurt, antrenamentul de forță susține cel mai bine pierderea de grăsime pe termen lung. Antrenamentul de forță lucrează mușchiul, care apoi îți crește metabolismul, ajutându-te să devii mai slab în timp.

Dacă te antrenezi pentru o cursă: antrenamente cardio

Dacă vrei să fii bunla alergare, trebuie să alergi; dacă vrei să te descurci bine cu ciclismul, trebuie să mergi cu bicicleta. Acest lucru înseamnă că vei dori să îți concentrezi antrenamentul pe cardio - mai exact pe orice formă de cardio pe care o vei face până la ziua cursei. În acest fel îți vei antrena mușchii potriviți prin mișcările potrivite.

Doar vrei să fii mai activ

Cei experimentați se pot antrena la o intensitate care oferă atât beneficii musculare, cât și cardio, însă nu este cazul începătorilor. Dacă vrei doar să faci mișcare, îmbrățișează un echilibru: trei seturi de antrenament de forță și două- trei seturi de cardio pe săptămână.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Diana Ungureanu