Stilul de viaţă nesănătos poate fi combătut printr-un regim alimentar corect şi prin exerciţii fizice, iar cele de dimineaţă au un rol foarte important. Întrebarea este cum ieşim din cercul vicios în care ne aflăm. Acela care ne spune că e mai ușor să dăm iama într-un fast-food pe motiv că nu mai e timp să gătim ceva, pentru o supă avem prea multe legume de curățat și ciopârțit, suntem obosiți etc.Suntem maeștri când vine vorba de găsit motivații pentru care să NU facem ceva. Oh, de-am fi la fel de buni la a găsi motive pentru care SĂ facem ceva!

Da, e cel mai ușor să ne blocăm, să ne descurajăm, să ne dăm bătuți. Dacă nu ne-am simți atât de rău când facem asta, probabil că am rămâne acolo toată viața. Și unii chiar o fac. Ieși din acest cerc chiar azi! Găsește motive pentru care merită să schimbi ceva, iar exerciţiile fizice şi un regim alimentar corect sunt soluţia!

7 motive pentru a face exerciții fizice dimineața!

1. O jumătate de oră de exerciții fizice sau de yoga chiar la tine acasă vor produce o schimbare vizibilă imediată! Da, adică chiar de azi!

2. Exercițiile făcute dimineața te fac conștient de corpul tău. Instant te vei simți viu, corpul se trezește și el din amorțeală, simplul fapt că îi acorzi atenție după ani poate de evitare, va trezi o emoție pozitivă în tine.

3. O ușoară undă de bucurie, poate chiar un zâmbet va apărea pe fața ta. Poate chiar o să râzi de tine că ți s-a părut așa de greu până acum.

4. Cel mai important, te vei simți mulțumit că faci ceva pentru tine, pentru corpul tău, pentru psihicul tău!

5. O să-ți simți inima bătând, la propriu!

6. Pleci la birou cu o altă atitudine, deja te simți mai bine cu tine și te vei simți mai bine și în preajma celorlalți! Și e doar prima zi!

7. Viața ta s-a schimbat deja, chiar dacă încă nu ești conștient de asta! Pentru că ai avut curajul să faci primul pas. Și până la următorul, nu mai e decât un pas!

Și încă ceva! Știi în sinea ta că o dietă funcționează optim dacă e combinată cu exerciții fizice regulate. Cele două sunt prietene bune și pot face minuni pentru tine și corpul tău. Nu merge să spui că e ok să mănânci doi hamburgeri pentru că ai făcut exerciții de dimineață sau că dacă ai mâncat azi supă toată ziua e ok ca mâine să sari peste programul de yoga. Nu face această greșeala! Dezvoltă-ți voința și ține-te de treabă cât de bine poți! Alimentaţia corectă şi dieta sunt un duo esenţial.

3 adevăruri despre alimentaţia sănătoasă

Mâncare sănătoasă și gustoasă există din abundență! Legumele și fructele sunt pe primul loc! Trebuie doar să înlocuiești mâncarea nesănătoasă!

E în regulă să devii dependent de mâncarea sănătoasă!

Mâncarea sănătoasă costă mai puțin decât prețul plătit pentru pierderea sănătății, stimei de sine, încrederii și chiar vieții!

În încheiere, ţine mine! Excesul de greutate este doar un simptom. Repetă-ți asta până când vei înțelege cu adevărat de ce te comporți așa cu tine, ce nu poți ierta! Și odată ce ai aflat răspunsul, nu mai sta pe gânduri, nu mai aștepta! Începe chiar acum, viața te provoacă dar nu te așteaptă. Timpul vieții noastre e prețios și merităm să-l petrecem în armonie!

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate pentru acasă conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Mihaela Moldoveanu