Sportul, alimentaţia, dar şi alte trucuri de menţinere şi înfrumuseţare fac parte din arsenalul femeilor asiatice. De secole întregi, acestea sunt obsedate de aspectul pielii, de lookul și silueta impecabile pentru vreme îndelungată. Ele sunt și cele care lansează noile trenduri în arta înfrumusețării. Cum de reușesc femeile din Asia să se mențină slabe, perfecte și tinere mult timp? Marele secret asiatic este dezvăluit acum. Acesta presupune respectarea unor ritualuri antice. 

Femeile din Coreea şi trucurile antiriduri

Cultural, tinerele și femeile din Coreea de Sud au, la fiecare bloc, un salon unde merg la masaj facial. Editorul-șef al publicației Modern Luxury, superba Nuy Cho, povestește că mătușa ei nu are riduri nici la 70 de ani pentru că folosește o mănușă ușor astringentă (numită „nubby washcloth”) pentru exfoliere facială. Măștile pe bază de cărbune, estomparea cutelor de dimineață cu produse cosmetice și cu un burete soft, esențele puternic hidratante sau uleiul pentru buze conferă un look fresh și vibrant. 

Lifestyle și frumusețe în Japonia 

Japonezelor le displace să discute despre frumusețea lorpentru că aproape au atins perfecțiunea în înfățișare de-a lungul a generații întregi și li se pare firesc cum arată. Ele sunt și cele mai longevive femei ale lumii. Japonezele beau ceai verde zilnic, asemenea femeilor din China care consumă acest produs încă din secolul VIII, adoră mâncarea fermentată, bogată în microorganisme naturale, care le aduce un aport substanțial de enzime, vitamine B, acizi grași Omega-3 și probiotice și se hrănesc cu multe legume fierte.

Alte secrete ale tinereții asiatice 

Nutriția bogată în pește, poate produsul cel mai popular în anumite zone din Asia, hrana în cantități mici și plimbările ca ritual de a explora exteriorul și de a te(re)integra naturii sunt alte secrete care le aduc „tinerețe fără bătrânețe” femeilor din Asia. Mișcarea fizică este esențială pentru ele. Domnișoarele și doamnele de pe continentul asiatic practică plimbarea și caartă demeditație. Astfel,fac exerciții fizice fără efort (un fel de mini-sport), sunt relaxate mental și spiritual. Și ce e mai plăcut pe lume dacă nu o femeie liniștită, delicată și care zâmbește plăcut ?

Artele marțiale ca formă de întreținere 

În Japonia, artele marțiale sunt un stil de viață în sine, nu doar un sport practicat de un grup restrâns. În secolul 23 î. Hr., samuraii erau singurii maeștri. Cu timpul, și niponele au folosit sabia pentru apărare. Acum, artele marțiale sunt cel mai popular sport, având efectele unui antrenament de fitness complet și complex, punândla treabă fiecare mușchi, îmbunătățind rezistența și flexibilitatea. Artele marțiale sunt un scut cardiovascular și ajută laslăbit. În plus, dezvoltă gradul de concentrare, creează o morală a vieții pentru practiciană și aduc fericire prin endorfinele eliberate în creier.

7 Tips & Tricks pentru un look asiatic 

- Periază-ți inclusiv tenul pentru a-l menține tonic cu o perie moale și, abia după acest ritual, aplică produsele de înfrumusețare, care se vor absorbi mai bine!

- Folosește măști faciale cu turmeric, un alt ingredient secret asiatic, care te ajută să previi ridurile și să îți încetinești procesul de îmbătrânire!

- Folosește apa în care ai fiert orez ca tonic facial sau pentru a-ți clăti părul! 

- Folosește o rolă din jad pentru masaj facial, ca să pui sângele în mișcare și să detoxifici tenul!

- Caută ierburi, precum Bei Qi, Huang Qi și Goji pentru îngrijirea pielii, așa cum o fac femeile din China!

- Aplică, dimineață de dimineață, creme de protecție solară, folosește cremele BB, inventate în Asia, la fel și măștile puternic hidratante înainte de culcare!

- Stai departe de soare ca să eviţi ridurile și să obții, în schimb, o piele radiantă și de invidiat! 

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Roxana Chivu