!!! DISCOUNT 30% !!! la toate abonamentele folosind codul de reducere BLACK30

O aplicaţie de sport pe internet nu e nici moft marcă Hollywood, nici moda de moment a vedetelor de pe la noi, ci o metodă revoluționară pentru cei care se adaptează din mers schimbărilor sociale și care caută să economisească timp și bani, conștienți că mișcarea fizică și recreerea sunt vitale într-un secol 21 suprasolicitant! Avem motive bazate pe studii medicale și pe observațiile antrenorilor de fitness pentru care vom crea un Master Coaching App pentru sănătatea ta. Îl vei avea curând, dar, până atunci, iată ce înseamnă:

De ce să apelezi la un program de sport pe internet în locul sălii de fitness

Fitnessul online „este o metodă genială de a încerca diferite stiluri de exerciții”, de la ușoarele și eficientele sesiuni de 4 minute cu elasticul la dificilele „HIIT-uri (high-intensity interval training- antrenament de mare intensitate – n.r.), pe bani mai puțini”, după cum spune jurnalistul publicației britanice The Guardian, Paula Cocozza. „Este ușor să te încadrezi într-o sesiune de 10 sau de 20 minute pentru care ai nevoie de echipament minimal și poți purta orice fără să fii judecat”, concluzionează Paula.

7 motive să optezi pentru o aplicație online de sport

1. Instructorul tău de dincolo de monitorul tabletei, al laptopului sau al smartphoneului te va motiva la fel de mult ca la sală. Vei transpira cu el în 20 de minute cât într-o oră de bodybuilding.

2. Aplicațiile de sport pe internet sunt adaptate pe categorii de vârstă, de greutate corporală, pe gradul de efort fizic al fiecăruia și țin cont și de diferitele afecțiuni de care suferă o persoană.

3. Un Coaching apps este conceput pe sesiuni de câte 3-4 ori/săptămână, tot ca la sală, dar mai scurte. Pot fi urmate și în funcție de cum resimte fiecare persoană seturile de exerciții fizice.

4. O aplicație de sport pe internet elimină stresul corporal și psihic cauzat de sunetele străzii, de aglomerație, de timpul de deplasare și de ritualul de pregătire de dinainte de sală.

5. Aplicațiile online de sport sunt distractive, sunt mereu diferite și îți dau oportunitatea de a avea un antrenor de fitness personal contra unor resurse financiare mai mici decât la sală.

6. Antrenamentele online sunt însoțite și de sfaturi de nutriție din partea instructorului, care îți va propune diete bogate în vitamine sau proteine ieftine și ușor de preparat acasă.

7. Nu în ultimul rând, cu aplicație de sport pe internet ai la dispoziție tot timpul din lume să faci mișcare când dorești, cum poftești, pentru că deții cu totul controlul propriului tău timp liber.

Ce spun cercetătorii despre antrenamentele online

Potrivit publicației Journal of Medical Internet Research, în 2015, existau deja peste 1.000 de aplicații pentru exerciții pe dispozitivele mobile pe piața din întreaga lume. Acum, numărul lor este inimaginabil. „Aproape trei sferturi dintre utilizatorii de aplicații au raportat (la acea dată - n.r.) că sunt mai activi comparativ cu jumătate din cei care nu erau utilizatori sau nu fuseseră nici în trecut”, conform aceleiași surse. Concluzia a fost trasă pe seama Chestionarului Internațional al Activității Fizice (International Physical Activity Questionnaire IPAQ) la care au fost rugate să răspundă 726 de persoane. Specialiștii au afirmat, la final, că „utilizatorii de aplicații online sunt mai predispuși să facă mișcare în timpul lor liber, comparativ cu cei care nu apelează la aplicații, îndeplinind astfel rolul pentru care multe dintre aceste aplicații au fost concepute. Datele sugerează, de asemenea, că o modalitate prin care aplicațiile de exerciții pot crește nivelul de mișcare fizică și rezultatele de sănătate este aceea de a-i determina pe utilizatori să depășească mult mai ușor barierele de exercitare, ceea ce duce la creșterea auto eficienței”, potrivit Journal of Medical Internet Research.

Cine folosește aplicațiile de sport online

Industria de fitness a cucerit internetul în China încă de acum ceva ani. Publicația online China Daily a realizat un reportaj sugestiv despre rutina unui manager de 28 de ani al unei agenții de relații publice din Beijing. Liu Ya este numele acestei tinere. Conform China Daily, aceasta intră pe o aplicație de fitness de pe telefonul mobil și participă, astfel, la o clasă de sport, în fiecare săptămână, prin antrenamente la bară. De fapt, Liu Ya se folosește singură de o balustradă „ca suport pentru diferite tipuri de exerciții și face astfel mișcări derivate din balet sau combină poziții și mișcări de yoga și Pilates”. La clasa la care ia parte Liu sunt înscriși alți 39 de useri. „Cred că internetul a schimbat cu adevărat modul în care oamenii fac sport. Aplicațiile de fitness ne oferă mai multe opțiuni. În loc să te duci la gimnastică sau la un training de unul singur sau să îți angajezi un antrenor personal, acestea te pot pot conecta alternativ online și offline”, spune Liu Ya citată de China Daily. Și publicația The New York Times titra că „Următoarea Revoluție a Chinei este în fitness”, mai ales că statul a început încă din 2011 să susțină „fitnessul la firul ierbii” într-o țară cu rată de obezitate de 20%, în unele orașe. După 8 ani, situația s-a schimbat radical în China, iar managerul Liu Ya este doar un exemplu al miilor de tineri pasionați de aplicaţiile de sport pe internet.

Intră în cercul select al noii mode urbane de antrenamente online

Casa ta poate deveni clubul tău de sport! Bucureștiul sau oricare alt oraș al țării poate fi centrul tău de mișcare, dacă pui în aplicare programele prestabilite online de antrenorii de fitness. Multe dintre celebritățile pe care le admiri practică sportul și acasă, nu doar la sală sau cu antrenori foarte cunoscuți, la doi pași de ele. Fac box, dans sau își tonifică musculatura grație unor programe video, cu o simplă apăsare pe pe butonul play, poate din propriul lor living room.

Conform Harpers Bazaar, le poți include aici pe Gigi Hadad sau pe Miranda Kerr, care a declarat pentru BAZAARcă își pune muzică și fiul său dansează în timp ce ea faca exerciții de întindere pe podea. Jennifer Lopez spune, la rândul ei, că „este important să îți schimbi rutina de antrenament în mod constant pentru a-ți păstra corpul surprins”. Oprah pare cea mai adaptată noilor vremuri. „Azi dimineață, am făcut 30 de minute pe banda de alergare și apoi o buclă uriașă în jurul casei mele. Locuiesc pe 65 de acri, așa că pot alerga pe o distanță de doi kilometri fără să-mi părăsesc proprietatea ”, a spus ea pentru BAZAAR.


Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 


Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Roxana Chivu