De câte ori nu ne-am zis „Gata, de mâine slăbesc!” și am început cu un elan demn de toată admirația, care ne-a ținut cam... 3 zile?Apoi am găsit altă tehnică pentru a slăbi, care părea mai eficientă: „încep de Luni, de luna viitoare sau și mai bine, de anul viitor”.Evident, după un timp, se pierde din energia și din entuziasmul iniţial și ajungem la același rezultat care frustrează și demoralizează: kilogramele se întorc (și aduc în plus și câţiva prieteni după câteva zile de austeritate), scopul propus nu este atins, şi, mai ales, se creează un precedent pentru eșec.

Cum îți setezi obiective care duc către topirea kilogramelor?

În primul rând, e nevoie să ai o doză consistentă de realism și să îți setezi limite pertinente. Poți să trăiești doar cu salată și din ore întregi de efort fizic, dar în final vei ajunge epuizat și tot în capcana obișnuinței vei cădea. În schimb, un program personalizat, adaptat nevoilor și capacităților tale are o rată de succes mult mai mare.De asemenea, e foarte important să îți găsești programul care ți se potrivește - chiar dacă este total diferit de al altora și să te pregătești mental pentru a constata ca soluţiile alese de altcineva, la tine nu funcţionează.

Mici schimbări pentru un stil de viață sănătos

Pentru început, poți începe cu schimbări mici, dar cu efecte majore:

• Renunță la sucurile din comerț. Sunt dulci, aparent răcoroase, dar cu cantități incredibil de mari de zahăr, care îți pot sabota încercarea de a slăbi.

• Mergi mai mult pe jos. De câte ori ai ocazia, lasă mașina în parcare, ia liftul în defavoarea scărilor, ieși la plimbare în loc să mergi la film sau la restaurant.

• Gândește înainte să mănânci. „Mi-e foame sau mi-e poftă?”, aceasta să fie prima întrebare din mintea ta atunci când apare mâncarea în fața ochilor. Un pahar mare de apă poate să fie ce îți lipsește atunci când nu te hotărăști cu ușurință.

• Planifică meniul în avans și gătește acasă. Planificarea unui meniu săptămânal te ajută să te asiguri că acoperi toate nevoile nutriționale și nu faci excese alimentare. În plus, e mai ieftin și mai practic să cumperi totul în weekend, de la hypermarket, decât câte puțin de la magazinul cel mai apropiat.

• Caută un program sau o aplicație online, care să îți ofere exercițiile fizice de care ai nevoie și pe care să le faci oriunde ai putea, pentru că e destul de greu să reușești să ajungi la sală, mai ales în zilele în care mergi și la serviciu.

Schimbă-l pe „de mâine slăbesc!” în „De acum slăbesc și trăiesc sănătos!”

Începe tranformarea ta din secunda aceasta: alege un măr în loc de o merdenea, refuză politicos când ți se oferă ceva dulce, încearcă să respecți programul de masă, fă câteva exerciții fizice chiar la tine acasă. Dacă vrei cu adevărat să faci o schimbare, ACUM este un moment mai bun decât altul și ACUM ai puterea sa dai start noii tale vieţi!

Motivație, motivație, motivație… pentru a slăbi!

Organul de bază în schimbarea către un stil de viață sănătos și o siluetă de vis este creierul, așa că pentru a avea succes, trebuie să te setezi mental pentru această schimbare majoră, pe termen lung. Caută și urmărește în mediul online oameni care au adoptat un stil de viață sănătos, care te inspiră și îți dau idei bune, care îți potențează obiectivul.De asemenea, în viața de zi cu zi trebuie să te înconjori cu oameni pozitivi, blânzi și optimiști care să te încurajeze, sau chiar să te urmeze pe drumul nou ales. Încearcă să te proiectezi în viitor, să fii cinstit cu tine și să nu speri la rezultatele imediate pentru că o schimbare de lungă durată, nu se produce de pe o zi pe alta.

Program de slăbit şi sănătate - 136BPM.ro 

Vrei să slăbeşti de acasă sau de oriunde te-ai afla, dar în acelaşi timp să ai propriul tău antrenor de fitness şi de nutriţie? Vrei să nu mai pierzi timpul cu drumul până la sală şi să eviţi privirile şi sfaturile deranjante ale celor care se cred experţi? Cu o gândire altfel, deosebită faţă de celelalte proiecte de gen, 136BPM.ro este o platformă de sport dedicată celor preocupaţi de frumos şi sănătate. Acest program de slăbit şi sănătate conţine informaţii de interes pentru cei care sunt preocupaţi de propriul aspect şi de antrenamente personalizate, variate, eficiente şi moderne. Programul de slăbit şi sănătate pentru acasă sau pentru oriunde te-ai afla vizează în primul rând dezvoltarea personală prin sport, se adresează tuturor categoriile de vârstă şi este un prieten fidel şi de încredere, dar totodată şi un antrenor serios şi riguros, la doar un click distanţă în orice colţ al lumii!

Text: Lupu Florentina-Natalia, psiholog